Jdi na obsah Jdi na menu
 

Další rok za námi!

Shrnutí uplynulého roku

article preview

Vážení přátelé,

pomalu se přesouváme do nového roku. Pojďte si společně s námi rok 2022 zrekapitulovat.

Nový rok nám přináší 98. výročí od oficiálního založení Sokola Lochkov. Zároveň pak slavíme 69. výročí od počátku fotbalu v Lochkově.

Loňský rok nám přinesl mnoho. Na začátku roku jsme představili nový znak. Po dvou předčasně ukončených sezónách se ročník 2021/2022 odehrál konečně celý.

V zimě jsme společně s Motorletem opět uspořádali Zimní ligu pro starší a mladší přípravky. V červnu jsme uspořádali 2. ročník turnaje O pohár starosty MČ Praha – Lochkov.

V červnu jsme se po dvou letech mohli konečně rozloučit se sezónou jak se patří. Přestože jsme museli rozlučku o den posunout kvůli dešti, všichni si jí užili.

V červenci se naše děti účastnily již 4. ročníku Lochkovského sportkempu. V srpnu jsme pak uspořádali tradiční soustředění, které se konalo opět v našem areálu.

Za nejvýraznější sportovní úspěch roku 2022 můžeme považovat postup mladšího dorostu z 2. třídy do 1. třídy. Další úspěšný tým ročníku 2021/22 jsou starší žáci, kteří skončili na 3. místě. Prvenství si také připsala naše starší přípravka, která dokázala vyhrát Zimní ligu 2021/22.

Náš A-tým se v předchozím soutěžním ročníku umístil na 7. místě. Do letošní sezóny vstoupil se změnami v kádru, výrazně omlazen a po debaklech z úvodních 2 kol se nakonec stal velmi příjemným překvapením. V aktuálně probíhajícím ročníku nás potěšil mnohokrát předvedenou hrou, ale i výsledky. Vyzdvihněme zápasy s Modřany, který jsme rozhodli až v poslední minutě, dále kanonádu s Lipencema, kterým doma naši hráči nasázeli 6 branek a nakonec derby se Slivencem, kdy se naše mužstvo prezentovalo dobrým výkonem, po poločase vedlo 4:0 a nakonec v derby zvítězilo 5:3.

Do nového roku 2023 Vám přejeme všechno nejlepší, mnoho štěstí, zdraví, úspěchů a těšíme se opět na setkání s Vámi v našem areálu.

 

Poslední slovo na závěr roku patří předsedovi našeho klubu Tomášovi Novákovi, který shrnul změny v našem areálu za uplynulý rok, stručně ohodnotil fungování klubu po sportovní stránce a rozvoj naší mládeže a nakonec nastínil, jaký bude následující rok:

Vážení příznivci Sokola Lochkov,

   rád bych zde ve stručnosti shrnul některé události v našem klubu v uplynulém roce 2022 s krátkým výhledem na příští rok.

   Po sportovní stránce je asi tím nejdůležitějším neustálý rozvoj našich mládežnických mužstev a udržení týmů prakticky ve všech věkových kategoriích. Za to patří dík především našim trenérům, kteří i v této složité době dokážou věnovat svůj volný čas ve prospěch Sokola Lochkov.

   Po stránce finančního a materiálového zabezpečení klubu došlo v letošním roce i přes nepříznivé vnější vlivy k dalšímu posunu vpřed. Naše plány v oblasti rozvoje sportoviště jsme dokázali za pomoci Úřadu městské části Praha – Lochkov splnit. Na jaře jsme u hřiště s UMT osadili dřevěný domek na tréninkové pomůcky. Dále jsme dokončili posezení pro naše diváky vedle schodiště na hrací plochu. Rovněž jsme renovovali střídačky na hlavním hřišti, kde jsme osadili nové sedačky a provedli výměnu polykarbonátových desek.

   Do následujícího roku však musíme omezit investice v souvislosti s očekávaným nárustem výdajů, především za energie. Zatím s jistotou plánujeme pouze výměnu branek na hlavním hřišti. Další prostředky půjdou především do pravidelné údržby sportoviště.  

  Na závěr bych rád poděkoval všem, kteří se aktivně podílejí na práci v klubu a všem našim fanouškům za přízeň. Dále děkuji našim sponzorům a samozřejmě i Úřadu městské části Praha – Lochkov za podporu a finanční pomoc. Těšíme se na spolupráci i v dalším roce.

Přeji všem do nového roku hlavně zdraví, štěstí a hodně úspěchů v osobním i pracovním životě.

Tomáš Novák

Předseda oddílu TJ Sokol Lochkov

 

 

kk