Jdi na obsah Jdi na menu
 

Na našem hřišti už stojí nové branky.

Včera proběhla v našem areálu brigáda, při které jsme usadili nové branky na naší travnatou hrací plochu.

article preview
V průběhu včerejšího dne proběhla v našem areálu brigáda, v rámci které jsme postavili na naší travnaté hrací ploše nové hliníkové brány.
 
Původní brány v našem areálu sloužily dlouhá desetiletí. Nyní již nastal nejvyšší čas k jejich výměně, protože údržba byla složitější a složitější. 
 
Vzhledem k počasí, panovaly obavy, jestli se nám vůbec podaří něco udělat. Nicméně i přes déšť, který nepřestal ani na vteřinu, se nám nové branky podařilo postavit.
 
Nejprve bylo třeba vykopat jámy hluboké 70 cm, do kterých jsme usadili chráničky, které jsme následně upevnili směsí betonu a štěrku. Do každé roury jsme už pak usazovaly kovové ukotvení branek, ve kterém již byly brány nasazeny, abychom správně naše nové branky srovnali a usadili. Následně jsme tedy opět směsí betonu a jemnějšího štěrku upevnili samotné branky. 
 
Nyní již čekáme na ztvrdnutí betonu, poté usadíme k tyčkám zpět trávník a následně už nasadíme k brankám zadní rám, který drží síť a pak i samotnou síť. 
 
Nejenže nové brány rozzáří naše hřiště, zároveň však s nimi bude mnohem snadnější manipulace a nespornou výhodou je možnost vyndání samotných branek, kdy se nám tato možnost bude hodit zejména v průběhu letní a zimní přestávky.
 
Vzhledem k počasí, jsme bohužel nemohli na včerejší brigádě dokončit úpravu podlahy u našich střídaček. Tu budeme dokončovat postupně v průběhu srpna, tak aby bylo na novou sezónu vše připraveno.
 
Usazení nových branek by nemohlo proběhnout bez podpory Úřadu Městské části Praha - Lochkov, který uhradil polovinu nákladů při koupi branek.
 
Děkujeme všem účastníkům včerejší brigády.
 
 
 
kk