Jdi na obsah Jdi na menu
 

Nový rok

Vítejte v roce 2021. 

article preview

Rok se s rokem sešel a opět budeme přetáčet kalendář od znova. Sportovci v Lochkově už těch kalendářů použili přesně 100. Ano, jedno století to bude v letošním roce od založení Tělovýchovné jednoty Sokola Lochkov. Sice jsme dlouho žili v omylu, že "stovku" oslavíme až v roce 2025, protože dle stanov klubu došlo k založení v roce 1925, ale jak už asi víte, pravdou je, že v dokumentech, které jsme nalezli asi před třemi lety stojí - 1921, založení tělovýchovné jednoty.

Tehdy se samozřejmě nejednalo o fotbalový klub, ale o běžné cvičence, kterých bylo po Československu tisíce. Ovšem o fotbal tu pravděpodobně zájem byl určitě ve 30. letech, protože se podle historických zápisů okolních fotbalových klubů, sem tam účastnilo turnajů družstvo Lochkova. 

Ovšem oficiální založení fotbalového oddílu v Lochkově podle historie připadá na rok 1954, tedy před 67 léty. 

Samozřejmě, čas je neúprosný a ačkoli to někdy připadá, že ještě před nedávnem se v Lochkově týmy proháněly na škváře, tak už 16 let (srpen 2005) se v Lochkově hraje fotbal na krásném trávníku, v roce 2004 byla stavba zahájena. 

Také letos už to bude 3 roky, co máme v areálu umělou trávu. 

Bohužel jednu velkou tradici, která se v Lochkově konala vždy 1. ledna několik desítek let jsme byli nuceni porušit, v letošním roce kvůli koronaviru se nehrál novoroční fotbálek, všechny nás to velmi mrzí, protože to vždy bývá krásná společná oslava nového roku, tak snad už si ten v roce 2022 zahrajeme.

Nicméně, ocitli jsme se ve velmi podivné době, loni touto dobou se v Lochkově hrála zimní liga starších přípravek a nikoho by nenapadlo, že se bude dít, to co se děje a my nebudeme moci hrát fotbal. Situace ve světě je stále velmi špatná a jaký bude osud aktuální sezóny je velmi nejistý, samozřejmě zdraví má před fotbalem přednost a je jen na nás všech jak budeme zodpovědní a tím i dříve na fotbalovém trávníku. 

Těšíme se už na Vás, až ten svět bude snad opět v pořádku. 

Vítejte v roce 2021! 

 

kk