Jdi na obsah Jdi na menu
 

Prohlášení TJ Sokol Lochkov proti komentáři Sokola Cholupice

article preview

Prohlášení fotbalového klubu TJ Sokol Lochkov ke komentáři trenéra Lukáše Šebesty z klubu TJ Sokol Cholupice po utkání mladších žáků Lochkov – Cholupice, hráno 7.4. 2022 na našem hřišti:

 
Vážení přátelé,
musíme se důrazně ohradit proti komentáři uveřejněným na Facebooku a webových stránkách klubu Sokol Cholupice. 
Takové slovní útoky na naše hráče – děti rozhodně odmítáme a musíme výroky trenéra Cholupic uvést na pravou míru.
Podobné komentáře poškozují dlouholetou kvalitní práci našich trenérů, jejímž výsledkem je stálý růst mládežnické základny našeho fotbalového klubu. Nikdy naše děti nevedeme k zákeřné hře, nebo dokonce k úmyslnému zranění hráčů. Naše hráče učíme bojovnosti a hře v mezích pravidel fotbalu. Rozvíjíme jejich pohybové schopnosti a fotbalové dovednosti. A samozřejmě se zaměřujeme i na chování, vystupování, přístup k fotbalu a budujeme jejich vztah k našemu klubu a ke kolektivu, protože náš fotbalový klub je jedna velká rodina. Následná konverzace pod příspěvkem, umístěném na Facebookové stránce Cholupic, nás velmi znepokojuje. Ostrá tvrzení o vyloučení našeho týmu ze soutěže, a dokonce o poslání našich trenérů před soud, jsou naprosto nemístné. Bohužel tento příspěvek cholupičtí fanoušci sdílejí a šíří tak veřejnou pomluvu a lživé tvrzení o našem fotbalovém klubu.
Celé utkání se odvíjelo v bojovném duchu. Obě družstva hrála tvrdě a předpokládám, že ani soupeř nenavádí své hráče ke hře, která by mohla způsobit zranění. 
Ke zranění bohužel došlo u hráče Cholupic. V poslední minutě utkání, v souboji o míč, nicméně se nejednalo o přestupek proti pravidlům, což potvrdil i hlavní rozhodčí utkání, který byl taktéž rozladěn chováním trenérů hostí. Zranění je nám samozřejmě líto, ale odmítáme nechutné útoky na naše děti, které byly nařčeny z úmyslného zranění protihráčů. Nicméně také došlo ke zranění našeho hráče, který má po, možná úmyslném, úderu loktem rozseklou pusu.
Již v podzimním utkání jsme mohli sledovat impulzivní chování střídačky Cholupic a to se opakovalo. Fanoušci hostí měli ve čtvrtečním utkání převahu v hledišti a stále pořvávali na rozhodčího i naše hráče, když jsem jim nelíbily zákroky, které byly v mezích pravidel fotbalu.
V Lochkově, především u mládeže panuje přátelská atmosféra. Naši diváci, rodiče dětí, trenéři a hráči dokážou ocenit i výkon soupeřů a například je ze hřiště vyprovodit i potleskem. Jsou to Cholupice, které jsou letos velmi známé pro svůj incident z podzimní části soutěže, kdy trenér A-mužstva Sokola Cholupice, společně s jedním hráčem inzultovali rozhodčího a byli za to tvrdě potrestáni. 
K podobným projevům nesportovního chování se náš klub nikdy nesnížil. Naopak dětem mimo sportovních dovedností vtloukáme do hlavy, že ke spoluhráčům, trenérům, protihráčům, rozhodčím a divákům musí přistupovat z respektem a chovat se slušně, což jim vtloukají do hlav i jejich rodiče. Je to útok i na rodiče našich dětí, protože tímto prohlášením tvrdí Cholupice, že jsou naše děti nevychované a zákeřné. Toto tvrzení odmítáme! 
Naopak cholupičtí se s námi rozloučili větou "To jsme jim natrhli pr*el. 
Chování cholupického klubu budeme dále řešit se svazem.
 
TJ SOKOL LOCHKOV
 
Prohlášení Cholupic:
 
kk