Jdi na obsah Jdi na menu
 

Rok 2021 se chýlí ke konci a nový už je za dveřmi.

Rozsáhlé ohlédnutí za uplynulým rokem a slovo předsedy klubu Tomáše Nováka.

article preview

LOCHKOVSKÝ PODZIM 2021

Během jara, které se neslo ve znamení lockdownu, byla ukončena a anulována sezóna 2020/21. Nicméně na přelomu jara a léta náš sportovní areál opět ožil.

V letošní sezóně situace umožnila dohrát celou podzimní část probíhajícího ročníku. Co se týče našich výsledků, dá se hovořit o spokojenosti. Žádné z našich mužstev nezklamalo, naopak některé si vedou nad očekávání dobře.  

Letos se opět sestavilo mužstvo mladší přípravky, které se dalo dohromady bez jakéhokoliv náboru. Věříme, že roli sehrála dobrá pověst našeho klubu a že je to zároveň důkaz dobré práce s mládeží.  Nejmladší potěr bude sbírat první zápasové zkušenosti v zápasech zimní ligy. Na jaře pak bude hrát přátelské zápasy a pokud bude kádr v tomto složení pokračovat, tak pravděpodobně od září nastoupí do mistrovské soutěže.

Nejlepším týmem, co se umístění v tabulce týče, je družstvo starších žáků. Momentálně je na 3. místě s 22 body a ztrátou 6 bodů na první Duklu Jižní Město. Kvalitu, zejména dopředu pak potvrdil Jáchym Růžička, který za 9 odehraných zápasů nastřílel 34 branek, což ho činí nejlepším střelcem v Praze v kategoriích, které hrají na celé hřiště (starší žáci – muži), v zápase na Bílé Hoře pak nasázel za jeden zápas 12 branek. Podobný kousek se povedl i Ondrovi Hasákovi ve stejném týmu, v zápase s Březiněvsí se trefil sedmkrát a má na kontě 8 zásahů.

Střelecký rekord v A-týmu se povedlo překonat i Tomáši Bučkovi. Za 12 zápasů nastřílel 17 branek, čímž překonal Mirka Vrbu, který v sezóně 2003/04 nastřílel za podzimní část 15 branek. Náš forvard svou formu korunoval třemi hattricky. Skvělými výkony a svým přístupem si v závěru podzimu vysloužil i kapitánskou pásku.

Nejlepší obranou se může pyšnit mladší dorost, který za celý podzim obdržel pouze 17 branek. Brankář Josef Burian vede statistiku čistých kont v našem klubu, kdy hned pěti soupeřům se nepodařilo spolehlivou dorosteneckou obranu překonat.

Velkou pochvalu si ale zaslouží všichni hráči, nejen borci zmínění v odstavcích výše.

V průběhu léta to v areálu taktéž žilo. Nejprve v červenci jsme uspořádali již 3. ročník našeho sportkempu, který si děti náramně užily. No a tradičně v srpnu se uskutečnilo soustředění všech mládežnických týmů, kvůli situaci už podruhé v řadě na našem hřišti. Nikomu to však nevadilo, hráči soustředění odmakali a zažili i spoustu legrace.

Na závěr bychom rádi dodali, že přestože je svět sužován pandemií, náš klub může mluvit o vcelku povedeném roku. Sluší se poděkovat hráčům, trenérům a všem, kteří pro náš klub pracují. Lochkov se prezentoval v roce 2021 skvěle a je to zásluha nás všech, díky!

Samozřejmě nemůžeme zapomenout na Vás vážení přátelé, na naše fanoušky. Bez vás by to prostě nešlo. Děkujeme vám za podporu a na jaře, v našem areálu, zase na shledanou.

Do nového roku 2021 Vám přejeme mnoho zdraví, štěstí a sportovních úspěchů! Těšíme se opět na viděnou na našem sportovišti.

Šťastný nový rok!

TJ SOKOL LOCHKOV

Poslední slovo patří předsedovi klubu Tomášovi Novákovi, jak hodnotí podzim a na co se můžeme těšit na jaře?

Vážení členové klubu a příznivci fotbalu v Lochkově,

jak již bylo výše napsáno, se sportovními výsledky všech mužstev můžeme být vcelku spokojeni. Naším cílem je udržet i pro příští sezónu týmy ve všech věkových kategoriích, tzn. přípravka, žáci a dorost. Nejstarší ročníky pak postupně připravovat na přechod do A-mužstva. Sportovní zhodnocení v předchozím příspěvku doplním ještě o novinky, týkající se našeho sportoviště.

Na brigádě v dubnu, jsme za dodržení všech tehdy vyhlášených opatření, vyplnili nové zábradlí podél hlavního hřiště sítěmi. Novou síť jsme pověsili rovněž za bránu u běžecké dráhy.

V polovině června došlo k regeneraci trávníku. Hřiště bylo prořezáno, zapískováno a oseto.

Na konci června jsme upravili plochu mezi umělou trávou a valem, kde jsme zaseli nový trávník. Na tomtéž místě jsme nachystali vydlážděnou plochu pro stavbu malého domku, kde plánujeme uskladnit tréninkové pomůcky. Stavbu dřevěného domku chystáme na příští rok.

Rozšiřovali jsme rovněž technické zázemí našeho sportoviště. V sobotu 18. září se v zápase našeho A-mužstva s Lipencemi poprvé rozzářila nová výsledková tabule. Další výraznou změnou, která bude naplno použita na jaře, je nové ozvučení.

V příštím roce plánujeme renovovat naše střídačky na hlavním hřišti. Místo nepěkných dřevěných lavic budou osazeny sedačky zelené a bílé barvy. Vymění se rovněž i plastová krytina.

Pro naše fanoušky pak chystáme posezení i na levé straně u schodiště vedoucího od kabin k hrací ploše. Plocha je již vydlážděna a osazena zábradlím. Předpokládáme, že na jarní část sezóny bude posezení již připraveno.

Rád bych zde poděkoval všem, kteří se zúčastnili brigád a pomohli tak vylepšit náš sportovní areál. Velké dík patří i trenérům našich týmů a všem ostatním, kteří obětují volný čas ve prospěch našeho klubu. Zvláštní poděkování pak patří Úřadu městské části Praha – Lochkov za podporu a finanční pomoc. Těšíme se na spolupráci i v dalším roce.

Na závěr Vám všem přeji do nového roku pevné zdraví, štěstí a hodně úspěchů v osobním i pracovním životě.

Tomáš Novák

Předseda oddílu TJ Sokol Lochkov

 

kk