Jdi na obsah Jdi na menu
 

Shrnutí roku 2020

Pojďte si s námi projít události zvláštního roku 2020.

article preview

SHRNUTÍ ROKU 2020

Vážení přátelé,
stojíme na prahu nového roku 2021, proto nám dovolte shrnout tento, poněkud zvláštní, rok 2020. Stalo se toho mnoho, ať už ve světovém fotbale nebo i v tom našem českém fotbalovém rybníčku. Naše vody docela zamrzly, kvůli pandemii koronaviru, který do České republiky zavítal na přelomu března a února. Zabránil nám žít normální život jako do teď, ohrožuje všechny lidi na zdraví, sportovcům nedovoluje sportovat a mohl bych pokračovat dále. To co se ve světě aktuálně děje, fotbal nepamatuje, nikdy se nestalo, že by se rušily sezóny a fotbalisté si více než půl roku téměř nekopli do míče. Během druhé světové války se české fotbalové soutěže samozřejmě pozměnily, ale zastavily se pouze v období pražského povstání, povodně v letech 2002 a 2013 udeřily před začátkem a na konci sezóny, poničily některé z hřišť, ale sezóny se dohrály. Teď bohužel ne.
Na jaře letošního roku nám rozhodnutí FAČRu vzalo dech, sezóna končí! V naději, že bude líp, jsme téměř se slzami v očích sledovali náš úplně prázdný areál, kde by jinak bylo skoro každý den plné hřiště sportovců. V červnu se nám začalo dýchat lépe, všichni jsme se ve zdraví postupně pomalu vraceli na hřiště a začali vyhlížet novou sezónu.
Ta se skutečně rozjela, jenže do 11. října, kdy vláda opět rozhodla, že se sport zastavuje. Oproti roku 2019, kdy všechny lochkovské celky odehrály celkem 106 mistrovských zápasů, se jich v roce 2020 uskutečnilo pouze 38. I teď, před bránou do nového roku je stále nejisté, jestli se bude hrát. Bohužel, za letošní rok vlastně nemáme o čem psát, za zmínku stojí asi jen dvě akce, které se v našem areálu uskutečnily. V zimě na přelomu roku 2019 a 2020 se odehrála ve spolupráci s Motorletem Zimní liga starších přípravek, ve které Lochkov obsadil 4. místo a druhou akcí je turnaj mladších přípravek – O pohár starosty městské části Praha - Lochkov, kde Lochkov obsadil 3. místo ve společnosti Slivence, Ruzyně a Lipenců. Jediným významným okamžikem smutného podzimu je nejspíše vítězství v derby se Slivencem 3:0, které se odehrálo v posledním víkendu před přerušením soutěže a historicky poprvé bez diváků.

Dovolte nám tedy alespoň krátký výčet, jaká výročí nás potkala v roce 2020.:
V Lochkově se 66 let hraje fotbal (1954).
Již 16 let uběhlo od zahájení stavby travnaté plochy (2004) a 15 let od slavnostního otevření (2005).
Dva roky již máme k dispozici hřiště s umělou trávou (2018).
Přesně před 95ti lety došlo, oficiálně dle stanov klubu, k založení Sokola Lochkov (1925), neoficiálně, dle dochovaných záznamů, před 99ti lety (1921).

Dovolte tedy, do nového roku Vám přejeme hodně štěstí, hlavně zdraví mnoho úspěchů v životě a abychom se konečně všichni pořádně sešli na hřišti.
Váš TJ SOKOL LOCHKOV

 

kk

Ve videu můžete vidět shrnutí obrazem, věnujte nám svých 8 minut a podívejte se na fotogafie z důežitých událostí letošního roku a na výsledky našich týmů v nedohrané podzimní části.

kk