Jdi na obsah Jdi na menu
 

Dorost: Klánovice - Lochkov 1:2

Mladší dorost oslavil Den osvobození vítězstvím na hřišti v Klánovicích.

article preview

V areálu místních fotbalistů nás uvítal nádherný plac, na kterém nás čekalo docela fyzicky náročné utkání.

Zápas začal a po několika minutách Tomáš Peka uvolnil Ondru Šimona, ten bohužel tváří v tvář nepřekonal domácího strážce svatyně. Pak přišel trest za chybu v obraně, v 10. minutě jsme nepohlídali domácího útočníka a ten se nemýlil a překonal tak výborně chytajícího Dominika Moučku. Za chvíli se Ondra Šimon objevil ve stejné pozici před brankářem a opět ho uvolnil Tomáš Peka, akce ale dopadla obdobně jako před tím. Ve 22. minutě jsme se konečně dočkali zaslouženého vyrovnání, tentokrát se Ondra Šimon objevil v roli nahrávajícího a uvolnil na hranici šestnáctky Karla Košaře, ten s notnou dávkou štěstí, když se balón odrazil od nohy brankáře, konečně proměnil a gól poslal nahoru své nedávno zesnulé babičce. Lochkov se dále snažil, v zádu jsme přestali chybovat a měli jsme v bráně skvělého Dominika. Oba krajní záložníci Ondra Šimon a Karel Košař brousili lajnu a dostávali dobré balóny od obránců a záložníků, tím pádem mohli zásobovat střed pole a nabíhající hráče do pokutového území. Nejvážnější hrozbou pro nás byly rohové kopy. Domácí měli totiž dost vysokých hráčů, ale rohy Dominik Moučka a celá naše defenziva dokázala odvracet. Nejvážnější šancí do konce 1. poločasu byl náš závar, kdy Jáchym Růžička v šestnátce protančil dva hráče, nahrál Ondrovi Šimonovi před bránu, ten byl dobře dostoupen a balón jsme do sítě tedy nedokázali protlačit.

Ve druhém poločasu začala houstnout atmosféra, bylo to způsobeno mírně výkonem rozhodčího a také nám pomalu docházely síly. Svou labutí píseň začal rozhodčí neodpískáním několika drobných, ale několikrát zásadních faulů, například, kdy se náš hráč mohl dostat přes obránce domácích, jenže byl přidržen a do breaku se tak nedostal. Výkon gradoval, když byla proti nám nařízena velice přísná penalta, údajně fauloval Tomáš Peka, jenže nejspíše trefil balón. Spravedlnost a štěstí, však v tomto okamžiku stáli na naší straně, domácí exekutor penaltu kopl doprostřed a ještě přestřelil. Tento okamžik nás trochu zvedl a výkon se mírně zlepšil. Pak se možná mohla pískat penalta v náš prospěch, když Jáchym Růžička unikal domácímu obránci, ten si již v pokutovém území viditelně pomáhal rukama, píšťalka ale mlčela. Olej do ohně přilil i domácí pomezní, když nesmyslně signalizoval Pekovi ofsajd, který vybíhal ještě minimálně metr před "ofsajd lajnou", toto neunesl Karel Košař a za protesty vůči asistentovi dostal žlutou kartu.

Pojďme ale zpět ke hře. Docházení sil bylo znát a se štěstím jsme ubránili několik šancí domácích. My jsme začali hrát na breaky, nejprve unikal Karel Košař a bohužel 3 hráči byli nad jeho síly. Několik podobných náznaků měl Tomáš Peka, ten nejvážnější skončil přihrávkou na nabíhajícího Košaře, ten bohužel nestihl doběhnout protože ho limitovalo poraněné tříslo z minulého utkání. Další úniky podnikal Ondra Šimon a Jáchym Sobotka, bohužel domácí obrana se dobře vracela. Pak ale přišla 78. minuta, Ondra Šimon se dostal do breaku sám proti gólmanovi a placírkou ho obstřelil k levé tyči, všichni jsme měli obrovskou radost, ale čekaly nás 2 minuty základní hrací doby a minuta nastavení. Tyto 3 minutky jsme přečkali a dokázali jsme udržet vedení a oslavit tak konečně vítězství.

Příští týden v neděli čeká na dorost zápas s velkým Z. Na lochkovské půdě dorostenci vyzvou v derby rivala ze sousedního Slivence, zápas je to důležitý a dorost bude potřebovat vaší podporu.

Klánovice 1:2 Lochkov

BRANKY: 22. Košař, 78. Šimon