Jdi na obsah Jdi na menu
 

Lochkovský návrat do starých časů - 10. díl.

Pokračuje další náš seriál o stoleté historii Sokola Lochkov.

article preview

Lochkovský návrat do starých časů díl 10. – 15. 4. 2004

Lochkovský expres v sezóně 2003/2004 pokračuje dalším utkáním, tentokrát se jedná o 17. kolo zmíněné sezóny – na programu je menší derby, 17. dubna 2004 se hrálo utkání proti týmu SK Čechoslovan Chuchle, zápas o to zajímavější, že byl posledním na škváře pro náš A-tým, od dalšího domácího zápasu hrál Lochkov ve Slivenci.
Na starost dostala tento match trojice Luboš Novotný – Ladislav Majer, Václav Novotný a delegát byl Karel Líbal.

V tomto vydání časopisu Lochkovský fotbal naleznete reporty ze dvou utkání, a to z domácího zápasu s Žižkovem a z venkovního souboje v Řeporyjích. Dále je tu pozvánka na derby B-týmů – Sokol Lochkov „B“ vs. Radotínský SK „B“, hrané v neděli 18.4. 2003 na hřišti v Lochkově.

Lochkov porazil Žižkov i v jarní odvetě, tentokrát 3:0
Druhý jarní zápas nám na domácí škváru přivedl tým SK Viktoria Žižkov, který se nacházel na předposledním místě, na podzim Lochkov, který byl outsiderem, dobyl Vítkov poměrem 1:4, tentokráte byl ovšem zelenobílý celek v opačné roli. Soubor trenéra Káninského roli potvrdil a od začátku byl rozdíl jedenácti příček znát, největší problémy soupeři dělali agilní útočníci Miroslav Vrba a Václav Nykl, ovšem největší šance byla nepřipravená střela Jiřího Vecka, který trefil břevno. Do vedení jsme se dostali o něco později, „uklidnění do lochkovský řad přinesla až tečovaná střela Jana Vokřínka, která zapadla těsně vedle pravé tyčky dezorientovaného brankáře hostů.“ Druhá branka padla z optimální pozice pro našeho legendárního útočníka, přímý kop mírně zprava kousek před pokutovým územím, „k zahrávání trestného kopu se postavil Miroslav Vrba a přesnou střelou okolo zdi vymetl s lehkou tečí hostujícího brankáře roh žižkovské branky.“ Poločas 2:0.
Druhý poločas byl v naší režii, odevzdaní hosté a fanoušci čekali pouze na to, kolik náš tým nasází branek. Šancí bylo hodně, ovšem jen jedna z nich skončila v síti, „v 62. minutě se na pravé straně uvolnil Jan Goll a ideálním pasem našel volného Vrbu, jenž na dvakrát upravil na rozdíl tří branek.“ Domácí hráči byli stále při chuti, „se skóre se snažil pohnout ještě Jiří Vecko, který nastřelil své druhé břevno v zápase, Radek Sahula, který ve vyložené šanci ještě hledal nabíhajícího hráče a Jan Vokřínek, který pro změnu po samostatném průniku trefil tyč.“ Utkání tedy skončilo 3:0 pro Lochkov.
Lochkov – SK Viktoria Žižkov, 3:0 – sobota 3. 4. 2004
SESTAVA: Bláha ml. – Šarboch, Záhorský, Dolejš, Drastich – Goll (65. Aubrecht), Vokřínek, Vecko, Sahula – Vrba, Nykl
BRANKY: Vrba 2x, Vokřínek 1x

Lochkov přivezl z Řeporyjí bod za remízu 2:2
Velikonoční pondělí roku 2004 nebylo pro Lochkov příjemné, než se diváci v Řeporyjích usadili, tak po několika úvodních minutách Lochkov prohrával 2:0. Po nějaké době, kdy jsme byli otřeseni a neměli jsme ve hře řád a koncepci, jsme přece jen dokázali oklepat a převzít iniciativu. Korunovat tlak mohli Mirek Vrba a Ondřej Mořkovský, ovšem bez gólového efektu. Nicméně po tlaku mohla přijít pohroma a branka do šatny, „V poslední minutě 1. poločasu se střetl hostující Tomáš Novák s domácím útočníkem a rozhodčí neváhal odpískat penaltu. Před totálním kolapsem zachránil Lochkov Radek Bláha mladší, jenž penaltu perfektně zneškodnil a uchoval Lochkovu naději.“
Ve druhém poločase jsme hned o začátku chtěli změnit vývoj a Václav Nykl nastřelil tyč a vstřelenou branku Luboše Záhorského neuznal rozhodčí pro údajný faul. Další akce, ale znamenala naší kontaktní branku, „míč se dostal po středové ose Vokřínek, Novák k volnému Gollovi, který pod padajícím brankářem snížil na 1:2.“ Řeporyjím začaly docházet síly a nám se podařilo dát gól, „o vyrovnání se postaral Luboš Záhorský svým precizně zahraným trestným kopem přes zeď ke vzdálenější tyči.“ Řeporyje po srovnání stavu zkolabovaly a my chtěli urvat všechny tři body pro sebe, to se nám málem vymstilo a hlavičku soupeře kouzelnicky vyrazil brankář Bláha. V závěru jsme ještě přežili sérii rohových kopů a z Řeporyjí jsme si odvezli remízu 2:2.
FK Řepoyje B – Lochkov 2:2 – pondělí 13. 4. 2004
SESTAVA: Bláha ml. – Drahota (46. Goll), Záhorský, Dolejš, Sahula – Mořkovský, Vecko (87. Aubrecht), Novák, Vokřínek – Nykl, Vrba
BRANKY: Goll, Záhorský

Příští utkání čekalo na Lochkov v Běchovicích s týmem Praga Praha.

 

kk