Jdi na obsah Jdi na menu
 

Lochkovský návrat do starých časů - 11. díl.

Historický seriál pokračuje stále v sezóně 2003/2004.

article preview

Lochkovský návrat do starých časů díl 11. – 29. 4. 2004

Lochkov zval na další domácí utkání, s tou změnou, že domácí hřištěm se na nějakou dobu staly prostory našeho rivala ze Slivence – Lochkov zahájil přeměnu ze škvárového na travnaté hřiště. Utkání s SK Modřany se hrálo v sobotu 1. 5. 2004.

Utkání měli na starost Miroslav Izera – David Štěpán, Martin Černý – delegát: Ivan Kutil, nám velmi známé jméno, byl totiž hráčem našeho klubu.

Úvod vydání časopisu patří statistice, Lochkov na první Břevnov ztrácel z druhé příčky šest bodů. Tabulce střelců vévodil Mirek Vrba, který za 18 duelů nasázel 21 branek. B-tým byl bohužel na posledním místě 3. třídy, dva body za Střešovicemi „C“.

Lochkov se rozloučil se škvárovým hřištěm remízou 2:2
Poslední tým, který se představil na škváře v Lochkově, v zápase s naším A-týmem, byla sousední Chuchle. My jsme se v úvodu hry ujali vedení, „zápas začal mírným náporem domácího týmu, který záhy korunoval Vrba, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před chuchelskou brankou.“ Lochkov bohužel často otevíral hru, toho hosté využili rychlím breakem a srovnali na 1:1. Těsně před poločasem se v samostatném úniku snažil přehodit brankáře náš Mirek Vrba, brankář musel míč chytit rukou mimo pokutové území a Chuchle šla do desíti.
Druhá půle nepřinesla pohledný fotbal, přitlačili jsme dobře bránící Chuchli a otevřeli jsme opět zadní řady, oslabení hosté se opět po brejku ujali vedení. Lochkovu nezbývalo nic jiného než vrhnout vše do útoku a zatlačili jsme soupeře. Náš nápor přinesl branku, „Jaroslav Drastich vyslal tvrdou ránu na bránu, kterou před sebe brankář pouze vyrazil před sebe, k míči se dostal nekrytý Mirek Vrba a v pohodě srovnal na 2:2.“ Lochkov se snažil a měl šance, bohužel branka už nepadla.
Lochkov – SK Čechoslovan Chuchle 2:2 – sobota 17. 4. 2004
SESTAVA: Bláha ml. – Vecko, Záhorský, Sahula (Drastich) – Dolejš – Goll, Novák, Vokřínek, Drahota – Nykl, Vrba
BRANKY: 2x Vrba

Lochkovu se v Běchovicích (s týmem Praga, pozn. red.) podařil dokonalý obrat
Na sobotní odpoledne 24. dubna roku 2004 zapomene málo kdo z hráčů. Lochkov, který trápila rozsáhlá marodka přijel pouze v jedenácti lidech a na lavičku náhradník proto usedl asistent trenéra Jaroslav Kaiser. Začátek zápasu, stejně jako v několika předchozích zápasech Lochkov prohrával a neuspořádaná hra znamenala dokonce ztrátu dvou branek. Do konce poločasu pak Pragovka mohla ještě zvýšit, ovšem náš soupeř neměl naštěstí přesnou mušku.
O poločase se v kabině strhla velká bouřka a Lochkov nastoupil s odhodláním s utkáním něco udělat. Dlouho se nám naše odhodlání nedařilo plnit, ale pak to přišlo, „z nenápadné akce se prosadil chytrou střelou Luděk Hozman.“ Vstřelený gól nám do žil novou krev a mužstvo v zelenobílých dresech bylo jako vyměněné. My jsme se dopředu tlačili, ale domácí tlačil asistent a hraniční situace, dokonce situace daleko před hranicí posuzoval jako ofsajdy. Svou labutí píseň zazpíval při pokutovém kopu, který na radu výše zmíněného asistenta vytáhl ven před hranici velkého čtverce. Ale to pomezní nevěděl, že když máte v týmu Mirka Vrbu, je „přímák“ z pravé strany vápna půl gólu, „umístěnou ranou přes zeď nedal domácímu brankáři nejmenší šanci a srovnal na 2:2.“ Domácí znervózněli a hra se přiostřila, ovšem v 80. minutě byla odšpuntována plná láhev naší radosti a euforie, „k míči se na pravé straně dostal Jan Goll a dlouhou přihrávkou přes obránce našel volného Vrbu, který svůj samostatný nájezd na brankáře nemilosrdně proměnil ve vedení.“ Lochkov si závěr zápasu pohlídal a vybojoval 3 body.
Praga Praha – Lochkov 2:3 – sobota 24. 4. 2004
SESTAVA: Bláha st. – Goll, Aubrecht, Novák, Drastich – Vecko, Drahota, Vokřínek, Hozman – Vrba, Nykl
BRANKY: 2x Vrba, Hozman

 

kk