Jdi na obsah Jdi na menu
 

Lochkovský návrat do starých časů - 12. díl

Sezóna 2003/2004 pomalu ale jistě míří do finále, jak se Lochkovu dařilo po přesunu do sliveneckého azylu a s jakými problémy se potýkal? To vše v dnešním díle.

article preview

Lochkovský návrat do starých časů díl 12. – 27. 5. 2004

Pokračujeme v sezóně 2003/2004, tentokrát vás fotbalisté zvali na utkání s Dolními Měcholupy v neděli 30. 5. 2004 „doma ve Slivenci“

Trojice rozhodčích: Miloš Hájek – Martin Černý, Martin Klečák, delegát: Petr Pelíšek

Tento díl je naplněn hned čtyřmi zápasy, ze kterých máme k dispozici report, Lochkov, kromě jednoho domácího utkání hrál následně třikrát venku.

První utkání ve sliveneckém azylu skončilo remízou 0:0
Na svátek práce v roce 2004, se Lochkov představil ve Slivenci, ovšem jako domácí tým a soupeřem nám byly Modřany. Modřanům se ze začátku sezóny nedařilo a chytli se v 5. kole, když nás porazili 2:1 na domácí půdě, na jaře zatím neprohrály a stoupaly tabulkou. Zápas začal opatrně a hosté párkrát prověřili našeho brankáře Radka Bláhu mladšího.
Druhý poločas už nabídl lepší podívanou, nejdříve se tlačily Modřany a hrozily rychlými protiútoky, pak jsme převzali iniciativu my, Tomáš Novák těsně hlavou minul a štěstí neměli jak Miroslav Vrba, tak ani Václav Nykl. V závěru měly Modřany obrovskou šanci strhnout vedení na svou stranu, po ruce Jaroslava Drasticha v pokutovém území kopaly penaltu. Tu ovšem náš brankář zneškodnil a utkání skončilo zaslouženou bezbrankovou remízou.
Lochkov – SK Modřany 0:0 – sobota 1. 5. 2004 (Slivenec T.)
SESTAVA: Bláha ml. – Vokřínek, Dolejš, Drastich – Drahota – Goll, Vrba, Vecko, Sahula – Nykl, Novák

Lochkov vybojoval na Tempu cennou výhru 2:1
Hřiště, které mělo nejmenší možné rozměry, se překvapivě nestalo výhodou domácích, ale paradoxně jsme si s touto nevýhodou poradili my, „jmenovitě technický Vrba, který dvěma velmi podobnými úniky poslal hosty do vedení 2:0.“ Lochkov nadále kontroloval hru a rychlé brejky Tempa naší branku neohrožovaly. Následně si hlavní rozhodčí vymyslel penaltu proti nám, ale asistent ho přesvědčil, že k přestupku nedošlo.
Ve druhé půli mohl rozhodnout Radek Sahula, ale brankář Tempa jeho samostatný nájezd chytil. Potom domácí snížili a my důslednou obranou dovedli zápas do vítězného konce.

FC Tempo Praha B – Lochkov 1:2 – neděle 9. 5. 2004
SESTAVA: Bláha st. – Vokřínek, Záhorský, Dolejš, Drastich – Goll, Vecko, Drahota, Nykl – Vrba, Novák (46. Sahula)
BRANKY: 2x Vrba

První jarní prohra přišla na Šeberově
Čtvrtý tým tabulky, byl pro nás těžkým soupeřem, přestože to v úvodu nevypadalo. Dostali jsme soupeře pod tlak a přineslo to úspěch, „logickým vyústěním náporu byla vedoucí branka Jiřího Vecka, který premiérovou trefou v lochkovském dresu poslal v 15. minutě Lochkov do vedení.“ Pak se hra otočila a tlak korunovali domácí brankou ve 43. minutě, ze standartní situace.
Hustě pršelo, terén byl stále těžší a přibývalo více tvrdých zákroků, způsob vedení zápasu se nelíbil našemu Tomášovi Novákovi a rozhodčímu vyčinil, „rozhodčí jeho komentář ohodnotil červenou kartou a Novák musel předčasně, již v 60. minutě do sprch.“ Vypadalo to, že remízu udržíme, ovšem v 88. minutě jsme kapitulovali a prohráli jsme 2:1.
A.F.K. Olympia Šeberov – Lochkov 2:1 – sobota 15. 5. 2004
SESTAVA: Bláha ml. – Vokřínek, Záhorský, Drahota, Drastich – Sahula, Vecko, Nykl, Goll – Novák, Vrba
BRANKY: 1x Vecko ČK: Novák

Těžce vybojovaná výhra 1:0 v Košířích
Další krůček k druhému místo udělal Lochkov v Košířích, přestože jsme nebyli v jednoduché situaci, zranění a červené karty si nevybírají a například v útoku musel nastoupit Michal Drahota, který, jak sám v rozhovoru nacházejícím se v tomto vydání časopisu, hrál v útoku naposledy v žácích. Začali jsme řadou šancí, ale chyběla přesnost, největší šance si vytvořili Miroslav Vrba a Jan Vokřínek. Ovšem, chvíli na to jsme se ujali vedení, „v hlavní roli se ocitl ofenzivní obránce Vokřínek, na kterého trestuhodně zapomněli hráči Sparty Košíře na malém vápně, ten si zpracoval míč a přesnou ranou k tyči otevřel skóre.“ Lochkov dál tlačil ale Košíře začaly zlobit a náš brankář Radek Bláha starší musel vytáhnout parádní reflexivní zákrok.
Začátek druhé půle pokračoval stejně a bylo to představení skvěle chytajících brankářů, kteří své brány strážili skvělými zásahy. Ovšem pak se fotbal vytratil, domácím začaly téct nervy a v napjaté atmosféře byl paradoxně vyloučen, v 85. minutě, náš bouřlivák Jiří Vecko, zbytek zápasu jsme ubránili a dokázali jsme zvítězit.
FK Sparta Košíře – Lochkov 0:1 – sobota 22.5. 2004
SESTAVA: Bláha st. – Vokřínek (70. Aubrecht), Záhorský, Drastich – Dolejš – Goll, Hozman, Vecko, Nykl – Vrba, Drahota
BRANKA: Vokřínek ČK: Vecko

 

kk