Jdi na obsah Jdi na menu
 

Lochkovský návrat do starých časů - 2. díl

Lochkov má za sebou 4 kola sezóny 2003/2004, a ocitli jsme se o skóre na druhém místě 1. B třídy, protože po těchto zápasech máme plný počet bodů!

article preview

Lochkovský návrat do starých časů

DÍL 2. – 18. 9. 2003

Druhé vydání Lochkovského fotbalu začíná titulní stranou, kde je archivní fotografie z lochkovského zimního turnaje v roce 1979, ale co nás také jistě upoutá je pozvánka na utkání proti TJ Praga Praha, zápas se hrál v sobotu 20. 9. 2003 od 16:30, na starosti utkání dostala trojice rozhodčích - pánové Grabinský, Linx a Machala, pod dohledem delegáta pana Hájka.

Začneme naším rezervním týmem. Ten odehrál tehdy první dvě kola 3. třídy, skupiny A. Ten první jsme avizovali v minulém díle, na domácí půdě „béčko“ prohrálo se Střešovicemi „C“ 0:4. K dalšímu utkání Lochkov zavítal do Radotína, kde na naše borce čekala rezerva Radotína. V derby nám domácí tehdy uštědřili 5 gólu a náš B-tým se po prvních dvou kolech krčil na poslední příčce tabulky.

Ovšem A-tým, to byl přesný opak. Za 14 dní bylo na programu dvakrát derby. Nejprve derby Prahy 5 proti Řeporyjím a pak takové malé velké derby proti sousední Chuchli.

Lochkov porazil v derby Prahy 5 Řeporyje 3:1

Článek začíná poděkování místním hasičům za přípravu plochy, zejména, již bohužel zesnulému, panu Bláhovi, tedy otci tehdejšího předsedy oddílu a brankáře Radka Bláhy staršího. Lochkov ale začal velmi dobře a přidal rychle branku „Už v 10. minutě Ondřej Mořkovský zatáhl míč po lajně, před brankou nahrál čerstvému novomanželovi Mirkovi Vrbovi, pro něhož nebyl problém dostat míč do sítě.“ Lochkov dál pokračoval v náporu a vytvářel si další šance. Žádnou jsme ale do sítě nedotlačili a do kabin se šlo s naším jednobrankovým náskokem. Ovšem ve druhé půli to přišlo. „Václav Nykl vydoloval míč ze skrumáže na velkém vápně a poslal míč do brány.“ Jenže Lochkov trochu usnul na vavřínech. „Vedení 2:0 nás lehce ukolébalo a z toho těžil soupeř. V 73. minutě snížil krásnou střelou hostující Borovička.“ Hosté ale všechno vsadili do útoku a to nám nahrálo na „smeč“. „V 82. minutě si naběhl zcela volný Jan Goll na přesnou přihrávku Mirka Vrby a sólový nájezd na brankáře nádhernou, nechytatelnou střelou proměnil.“ Řeporyje to definitivně zlomilo a nezmohli se už na nic víc, pouze dohrávali po 2 červených kartách v 9ti lidech.

SESTAVA: Bláha ml. (Kláda) – Goll, Záhorský, Drastich – Drahota – Mořkovský (Mrázek), Vokřínek, Novák, Hozman – Vrba, Nykl

 

Lochkov opět zvítězil, nad Chuchlí 4:1

V neděli 14. 9. 2003 Lochkov zavítal do Radotína, kde našel útočiště klub Čechoslovan Chuchle, kterému hřiště totálně zničily povodně v roce 2002. Již od úvodu bylo utkání velmi tvrdé, rozhodčí přehlížel tvrdé zákroky a v tomto duchu se derby dále odvíjelo. Po 30ti minutách hry převážně ve středu hřiště se Lochkov ujal vedení „Jan Vokřínek uvolnil Václava Nykla a ten tváří v tvář uspěl proti vybíhajícímu brankáři, 1:0.“ Lochkov za chvíli své vedení navýšil „Ve velmi podobné akci uvolnil tentokrát Václav Nykl Mirka Vrbu, jenž si obhodil brankáře a s přehledem skóroval. Poločas skončil 2:0.“ O poločase musel nuceně pro zranění střídat Michal Drahota „kterého nahradila narychlo získaná posila z Nuslí, Radek Sahula.“ Lochkov ale předvedl, že umístění, ve kterém se nacházel nebylo vůbec náhodné. „Přichází 64. minuta a s ní i nejhezčí akce zápasu. Mirek Vrba obchází domácí obránce a z velkého vápna umisťuje ránu k levé tyči, vedeme 3:0.“ Další gól na sebe nenechal dlouho čekat, „Poslední ránu zasadil Chuchli v 70. minutě Ondřej Mořkovský, jehož uvolnil českou uličkou Luděk Hozman a podél brankáře upravil na 4:0.“ Trochu jsme tenkrát polevili v soustředěnosti a inkasovali 1 branku, to ale nic nezměnilo na tom, že nejen hráči ale i velmi početná skupina bouřlivě podporujících SKVĚLÝCH fanoušků měli radost z vyhraného derby.

SESTAVA: Bláha – Goll, Záhorský (Aubrecht), Drastich – Drahota (Sahula) – Mořkovský (Mrázek), Vokřínek, Novák, Hozman – Vrba, Nykl

Po 4. kole v tabulce střelců nebylo žádné překvapení, že jí vedl šestigólový Mirek Vrba, to bylo v té době trochu samozřejmé. Za ním v závěsu měl na kontě 4 góly Václav Nykl, dvě branky vstřelil Ondřej Mořkovský a po jednom gólu měli pánové Michal Drahota, Jan Goll a Jan Vokřínek.

I pohled na tabulku hřál u srdce každého příznivce Lochkova. Patřila nám totiž druhá příčka, před námi byl jen o skóre Dragoun Břevnov B, my a právě náš největší konkurent v této sezóně jsme byli doposud stoprocentní. Za námi měli 9 bodů Přední Kopanina „B“ a 8 bodů Šeberov. Top 5 uzavíraly Dolní Měcholupy „B“ se 7 body.

Jak jsme již avizovali, o víkendu, kdy vyšel tento časopis nás čekala „Pragovka“, B-tým vyzýval tehdy o den později Slavoj Suchdol „B“. O víkend později Lochkovské áčko jelo na horkou půdu do Modřan a béčko mělo doma Lipence „B“.

 

kk