Jdi na obsah Jdi na menu
 

Lochkovský návrat do starých časů - 6. díl.

Po dlouhé době se vracíme zpět se seriálem o naší historii.

article preview

Lochkovský návrat do starých časů díl 6. – 13. 11. 2003

Lochkovští fotbalisté zvali své příznivce na poslední utkání podzimní části veleúspěšné sezóny 2003/2004.

Zápas na starost dostali pánové Izera, Šikýř, Bakeš.

Dokonalý obrat v zápase se Slavojem Podolí skončil výhrou 3:1

Lochkov, dá se říct že to byla tehdy tradice, se potýkal se zraněnými hráči základní sestavy. Na našich hráčích to bylo znát: „Několik minut po začátku se špatně domluvil Michal Drahota s brankářem Vladislavem Břízou a nechali míč doskákat až za brankovou čáru.“ Po rychlé brance, hostí převzali iniciativu a bylo jen štěstí, že domácí borci neinkasovali. Poločas 0:1.
Druhý poločas byla, ale naprosto jiná píseň. Snažili jsme se brzy vyrovnat a to se povedlo: „Ve skrumáži se nejlépe zorientoval Miroslav Vrba a vyrovnal na 1:1.“ Vyrovnání nám přidalo chuť a touhu strhnou utkání na svou stranu a další branka na sebe nenechala dlouho čekat: „Michal Drahota našel v pokutovém území Tomáše Nováka, který přesnou hlavičkou nedal gólmanovi šanci, 2:1.“ Podolí otevřelo obranu a Lochkov si tak vítězství pojistil: „Jeho definitivní odpor zlomil Miroslav Vrba ze sólového průniku. Naložil s ním, jak se sluší a patří na nejlepšího střelce Lochkova a upravil na konečných 3:1.“

SESTAVA: Březina – Drastich, Záhorský, Goll – Vokřínek, Mořkovský, Aubrecht (Sahula), Drahota, Novák – Vrba, Nykl

BRANKY: 2x Vrba, Novák

 

Lochkov přivezl tři body z Přední Kopaniny

Lochkov jel na půdu velmi silného soupeře s obavami, Kopanina nás v předchozích dvou vzájemných zápasech porazila 3:1 a 4:1. Obavy se trochu začaly naplňovat, domácí měli převahu, ovšem na naší brankové čáře stál Radek Bláha, který předvedl několik excelentních zákroků. Když už se zdálo, že se utkání v klidu dohraje bez branek, došlo k tvrdému souboji domácího obránce a našeho útočníka Václava Nykla, rozhodčí oba poslal předčasně pod sprchu. Nicméně, to ještě nebylo vše: „Po špatném odkopu domácího hráče se míč dostal k Novákovi a ten nedal domácímu brankáři šanci a zblízka nekompromisně zavěsil, 1:0.
Po poločase se však hra odehrávala ve stejném duchu, domácí bojovali, ale naši hráči dali domácím lekci z produktivity, „Hlavně Mirek Vrba si s domácí obranou dělal takřka co chtěl a připravoval gólové pozice pro nabíhající záložníky. Do jedné z nich si v 57. minutě naběhl Jan Vokřínek a z velkého vápna tvrdou střelou k tyči zvýšil na 2:0.“ Lochkov, ale úřadoval dál: „Další branka na sebe nenechala dlouho čekat, Ondřej Mořkovský přesně přihrál Radkovi Sahulovi a ten s klidem, poprvé v lochkovském dresu, skóroval.“ Domácí pak snížili na 1:3.

SESTAVA: Bláha – Drastich, Záhorský, Mořkovský – Goll (Aubrecht), Vokřínek, Drahota, Sahula, Novák – Vrba, Nykl

BRANKY: Novák, Vokřínek, Sahula.

 

Tabulka střelců po 12. kole byla naprosto jednoznačná, vedl jí se čtrnácti góly Mirek Vrba, následovali s pěti brankami Václav Nykl a Tomáš Novák, po třech zásazích přidali Ondřej Mořkovský s Janem Vokřínkem a tabulku uzavírali s jedním zápisem mezi střelce Michal Drahota, Jan Goll, Mohamad Yamani a Radek Sahula.

V tabulce se po dvanáctém kole Lochkov s 28 body nacházel na druhém místě za Břevnovem (34 bodů), na 3. a 4. místě s 20 body byli Dolní Měcholupy a Podolí.

Náš B-tým po podzimní části (10 kol) se se 6 body nacházel na 9. místě se šesti body, stejně bodů získal i 8. Suchdol B, na 7. příčce se 7 body byly Řepy B, poslední příčka patřila Střešovcím C (5 bodů).

V příštím díle vyplníme zimní pauzu pozvánkou na zimní turnaj, z ledna 2004.

MINULÉ DÍLY:
https://www.sokollochkov.cz/clanky/aktuality/lochkovske-utrzky-z-historie---1.-dil..html
https://www.sokollochkov.cz/clanky/aktuality/lochkovske-utrzky-z-historie---2.-dil.html
https://www.sokollochkov.cz/clanky/aktuality/lochkovske-utrzky-z-historie---3.-dil.html
https://www.sokollochkov.cz/clanky/aktuality/lochkovske-utrzky-z-historie---4.-dil.html
https://www.sokollochkov.cz/clanky/aktuality/lochkovske-utrzky-z-historie---5.-dil..html

 

kk