Jdi na obsah Jdi na menu
 

Lochkovský návrat do starých časů - 8. díl

Po Vánoční pauze se vrací náš seriál o historii lochkovského fotbalu, stále probíhá sezóna 2003/2004, rozjíždí se její jarní část, našemu škvárovému hřišti už zbývá pouze pár týdnů, než začne stavba trávy.

article preview

Lochkovský návrat do starých časů díl 8. – 25. 3. 2004

Vydání časopisu, o kterém budeme psát dnes je pozvánka na první jarní mistrovské fotbalové utkání v sezóně 2003/2004.
Fotbalisté zvali na utkání Lochkov – Nusle, které se hrálo v sobotu 27. 3. 2004 od 15:00 na lochkovské škváře. Na starost ho dostali pánové Poustka – Nechvátal a Izera, pod dohledem delegáta Václava Hájka.

Dnešní díl bude hodně o fotografiích, touto formou si ukážeme výsledky turnaje, program obou našich mančaftů, tedy A-týmu a B-týmu a podzimní tabulku B-týmu, to ovšem není vše, jdeme na to!

Memoriál Josefa Růžičky 2004 – 36. ročník zimního turnaje v Lochkově

V následujícím odstavci, vám přineseme zprávu o turnaji, tak jak byla v plném znění napsána v druhém vydání časopisu Lochkovský fotbal v roce 2004 roku 2004:
„Zimní turnaj v kopané, jenž by asi těžko v Praze a možná i v České republice hledal konkurenta v délce svého působení, se konal v minulých týdnech na lochkovské škváře. První ročník se hrál v roce 1965, tenkrát zvítězil Sokol Lochkov. Letošního již 36. ročníku se zúčastnilo osm mužstev: pořádající Sokol Lochkov, obhájce trofeje z 35. ročníku SK Kostelec u Křížků, FK Řeporyje, SK Nusle, ABC Braník, TJ Krňany a dva nováčci FK Rudná a FK Radošovice. Třetí lednový víkend začala bitva o první turnajové body. Do turnaje nejlépe odstartoval loňský vítěz z Kostelce, když si hladce poradil s nováčkem z Radošovic a zvítězil 4:1. Domácím se vstup do turnaje moc nevydařil, v prvním utkání podlehl svému věčnému rivalovi z Nuslí 0:2. Lochkov získal své první body až ve druhém kole, když porazil Řeporyje 4:1. Ve vítězném tažení pokračoval i dále, ve 3. kole porazil Radošovice 2:1, ve 4. kole ABC Braník 3:1. Ztrátu bodů zaznamenal až v 5. kole, když se střetl s výborně hrajícím týmem z Kostelce. Byl to souboj o prozatímní první místo v turnaji. Z vítězství 4:1 se nakonec radoval Kostelec a upevnil si tím vedoucí pozici. V 6. kole se rozhodlo o vítězi, nepřekonaný SK Kostelec u Křížků přestřílel Krňany 10:0 a zajistil si tím celkové vítězství ještě před koncem turnaje. Lochkov porazil Rudnou 2:0. V posledním kole se Sokol Lochkov utkal s mužstvem z Krňan, zvítězil 3:0 a skončil na pěkném 2. místě.“ 
img_20210111_102523.jpg

Zde jsou celkové výsledky turnaje:

Konečná tabulka turnaje – na horních fotografiích předávají ceny pro vítěze Radek Bláha, tehdejší předseda klubu a brankář A-týmu a Karel Košař, tehdejší vedoucí A-týmu a člen výboru, oba stojí vpravo na fotografii vítězného mužstva Kostelce u Křížků: 

img_20210111_102448.jpg

 

Vraťme se zpět do probíhající sezóny, Lochkovský A-tým se po podzimu 2003 nachází na 2. místě se ztrátou 6 bodů na první Břevnov a zároveň s náskokem 8 bodů na třetí Dolní Měcholupy a čtvrté Košíře. Tabulce střelců po podzimu vévodil Miroslav Vrba, který dal 15 branek. Na následující fotografii naleznete program jara, jak pro A-tým, tak i pro rezervu. „Béčko“ zde má i tabulku po podzimu:

img_20210111_102612.jpg

 

Po novoročním fotbálku, sálovém turnaji a našem turnaji, se v nabyté zimní přestávce náš A-tým představil ve 2 přátelských zápasech, první doma s Gordic Kačerov, který jsme prohráli 2:5 a podruhé, taktéž v Lochkově s A-týmem Slivence, který hrál o soutěž víš, Slivenec jsme porazili po brance Michala Drahoty 1:0

kk