Jdi na obsah Jdi na menu
 

Lochkovský návrat do starých časů - 9. díl.

Po delší pauze je tu další díl našeho seriálu o stoleté historii Sokola Lochkov.

article preview

Lochkovský návrat do starých časů díl 9. – 1. 4. 2003

Stále se nacházíme v legendární sezóně 2003/2004, která je, co se týče výsledků v mistrovské soutěži, nejúspěšnější v historii našeho fotbalového klubu.

Tentokrát nás fotbalisté zvali na patnáctého kola 1.B třídy skupiny A mezi naším „zelenobílým válcem“ a klubem SK Viktoria Žižkov. Na utkání byla delegována trojice Arnold Ptasznik – Jiří Zeller, Miroslav Havel, pod dohledem delegáta Františka Pešky.

Ve třetím vydání, pro rok 2004, časopisu Lochkovský fotbal nalezneme report pouze z jednoho utkání, protože los nám přisoudil 14. a 15. kolo na domácí škváře.

Když časopis otevřete, naskytne se vám nádherný pohled na tabulku, Lochkov je z počtem 32 bod na druhém místě, třetí Dolní Měcholupy B na nás ztrácely 11 bodů a první Dragoun Břevnov B měl náskok na náš mančaft 6 bodů.

Na další straně je tabulka střelců. Té naprosto s přehledem vládl současný trenér A-týmu Mirek Vrba, který za 14 duelů nastřílel 15 branek. Za ním se sedmi brankami, se nacházel současný předseda klubu Tomáš Novák, pět gólů vsítil Václav Nykl, tři zářezy přidali Jan Vokřínek a Ondřej Mořkovský, jedenkrát se mezi střelce zapsali Jan Goll, Radek Sahula, Mohamad Yamani a současný sekretář oddílu Michal Drahota.

Dále se v tomto vydání časopisu dozvíte, že Lochkov v zimní přestávce posílil, do mužstva přišli Jan Dolejš z Junioru Praha, Jan Šarboch z Nuslí a stále ještě aktivní stoper A-týmu Jiří Vecko, který tehdy přišel od rivala ze Slivence.

Výbor klubu dále upozorňoval na to, že od 1. 5. odstartuje transformace ze škvárového na travnaté hřiště v našem svatostánku a dočasný domov nám poskytne odvěký rival AFK Slivenec.

Lochkov úspěšně vkročil do jarní části sezóny
Konečně tu máme zprávu z prvního jarního utkání, které jsme hráli na našem hřišti 27. 3. 2004.
Soupeřem nám byl tradiční soupeř SK Nusle. Lochkov vstupoval do utkání s tím, že chce oplatit naprosto zbytečnou porážku z domácího turnaje 2:0. Hráči byli nažhaveni na start jarní soutěže, to taky bylo vidět, když jsme na lavici měli připraveno 5 hráčů na střídání. V první půli jsme byli agilní a vytvořili jsme si několik slibných šancí: „za zmínku stojí nebezpečná střela nové posily Jirky Vecka a centrovaný míč Luboše Záhorského, který jen těsně nezakončil Jan Vokřínek. Soupeř se na nás dobře připravil, znal naše střelecké kvality a osobně si hlídal zejména Mirka Vrbu, kterého nespustili z očí.
Do druhého poločasu jsme nastoupili s cílem zbytečně neinkasovat a strhnout vedení na naší stranu. To se podařilo v 65. minutě: „útočník Václav Nykl pronikl do pokutového území a obránce zařídil pro domácí tým penaltu.“ Nusle šli díky tomuto zákroku po červené kartě do desíti a my do vedení: „K exekuci pokutového kopu se postavil Tomáš Novák a s přehledem proměnil.“ Druhý gól nám bohužel odepřel rozhodčí když neuznal dorážku Jirky Vecka po nepřímém kopu Mirka Vrby. Soupeři tekly nervy a uchýlil se k agresivní hře, která vyvrcholila červenou kartou pro gólmana hostí za nesportovní faul v přerušené hře. Přestože jsme hráli dvojnásobnou přesilovku, branku jsme nepřidali a zvítězili jsme nejtěsnějším možným rozdílem.

Lochkov – Nusle 1:0
BRANKA: T. Novák (pen.)
SESTAVA: Bláha st. – Šarboch, Záhorský, Dolejš, Drahota – Vokřínek, Vecko, Novák, Sahula (70. Mořkovský) – Vrba, Nykl (75. Goll)
Připraveni na střídání: Med, Aubrecht, Hozman

K příštímu utkání Lochkov tenkrát vyrážel do Řeporyj, kde ho čekalo „derby Prahy 5“.

kk