Jdi na obsah Jdi na menu
 

Muži: Čechie Smíchov "B" - Lochkov 2:5

Podzim je za námi!

article preview

LOCHKOV PODZIMNÍ ČÁST SEZÓNY UKONČIL KANONÁDOU S ČECHIÍ SMÍCHOV

V neděli, na umělé trávě Motorletu, jsme byli trochu pod tlakem, vzhledem k ostatním výsledkům soutěže. V případě porážky bychom se dostali na jaře do bojů o záchranu, vítězství nám zajistilo přezimování v horní polovině tabulky, protože jsme se dotáhli body na Slivenec a nacházíme se na 4. příčce.

Začátek zápasu přinesl aktivitu domácích, snažili se hrát dopředu a chtěli nám dát rychlou branku. To se jim ovšem nepovedlo, přišla 16. minuta a Tomáš Buček parádní trefou zpoza šestnáctky otevřel skóre utkání. V tuto chvíli jsme pomalu začali přebírat iniciativu a hnali jsme se za třemi body. Zvýšit se nám podařilo ve 22. minutě, tentokráte za hranicí pokutového území vyslal projektil Klaus Šilhan a míč zapadl do domácí sítě. Ve 27. minutě hostující gólman kapituloval potřetí, když Dan Merta poslal krásný balón do lajny na Karla Košaře, ten nacentroval do vápna, kam se stihl přiřítit kdo jiný než Tomáš Buček a zvýšil už na 3:0. Hattrick náš kapitán dokonal ve 31. minutě. Ovšem poločasové vedení mohlo být výraznější, k zakončení hlavou se po standardní situaci dostal Klaus Šilhan, velkou šanci měl i Jan Peka, bohužel žádná šance už v síti neskončila.

Do druhého poločasu jsme nastupovali až moc v pohodě, naprosto neohroženi, že se nemůže vůbec nic stát. Čechie tak převzala iniciativu a dokázala druhé dějství zvítězit. Nicméně šance přicházely i od nás, v té největší se objevil David Basovníček, když se jako moderní krajní obránce objevil na pozici hrotového útočníka, Tomáš Buček ho vyslal na steč s brankářem, náš obránce ale neproměnil. V 83. minutě zvýšil na 5:1 Jiří Jaroš, když za hranicí pokutového území, vystřelil šmudlu, která záhadně propadla brankáři do sítě. O 3 minuty později Čechie pouze korigovala výsledek na konečných 2:5.

Děkujeme divákům za podporu v podzimní části, i když nás postihla výsledková krize, stále jste nás podporovali, důkazem toho byla rekordní návštěva při derby se Slivencem, děkujeme vám, bez vás by to prostě nešlo, na jaře se na Vás opět těšíme!

SLOVO TRENÉRA: Opět umělka na Motorletu a opět výhra, tamní hřiště nám svědčí. Vzhledem k ostatním výsledkům jsme potřebovali vyhrát a to se povedlo. První půli kluci šlapali, druhá půle už byla vlažná a údržbová a soupeř nám dělal velké problémy ve vzduchu. Musím pochválit stopery, už několik zápasů hrají výborně. A samozřejmě Tomáš Buček vepředu, páska mu zatím svědčí :-). Celkově musím podzim hodnotit kladně, ale někteří hráči si ode mě určitě na rozlučce vyslechnou svoje :-).

Trenér Mirek Vrba

 

SK ČECHIE SMÍCHOV “B" – SOKOL LOCHKOV

SESTAVA: Vrabec – Merta, Černý, Šveda, Basovníček – Hrabák, Šilhan, Sobotka (76. Šimon), Peka (82. Moučka) – Košař (59. Jaroš), Buček (C)

BRANKY: 16', 27' a 31' Buček, 22' Šilhan, 83' Jaroš

ŽK: 30' Merta

ČK: nikdo

 

kk