Jdi na obsah Jdi na menu
 

Muži: Košíře - Lochkov, 1:2

Lochkov si po bojovném výkonu odvezl 3 body že hřiště Sparty Košíře. 

article preview

LOCHKOV SI PO BLAMÁŽI Z MINULÉHO TÝDNE SPRAVIL CHUŤ A PORAZIL KOŠÍŘE 2:1

Před utkáním panovaly obavy, jestli se vůbec utkání odehraje, kvůli nepřízni počasí. Obavy podpořil fakt, že naši dorostenci měli utkání odložené kvůli podmáčenému hřišti, stejně tak jako se nesehrála 2 utkání v naši skupině. Nicméně Košíře mají krásný trávník, stoprocentně nejlepší hřiště v soutěži a po zápase vypadal, jako kdyby se na něm žádný fotbal nehrál.

Lochkov se potřeboval dostat z výsledkové a herní krize. Na jaře se nám nepodařilo zvítězit a trenér Vrba, diváci a i sami hráči cítili, že je potřeba se zlepšit, abychom nebyli na konci sezóny zatíženi záchranářskými pracemi. Ovšem náš lodivod měl obrovskou komplikaci směrem dopředu, chyběl nám kapitán a nejlepší střelec Tomáš Buček, do zálohy Jiří Jaroš.

To se povedlo, do utkání jsme vstoupili vcelku dobře, dařilo se nám kombinovat a dobře jsme bránili. Hra se přelévala mezi vápny a rozhodně se hrál pohlednější fotbal než v předchozích kolech. Kýžený efekt se dostavil v 8. minutě. Dlouhý aut Davida Basovníčka lehce hlavou prodloužil Jan Goll a míč mezi několika hráči propadl do pokutového území, kde ho Klaus Šilhan nasměroval do branky, 1:0. V tu chvíli jsme dostali do naší hry trochu větší klid a byli jsme o něco lepší, ovšem soupeř hrál taktéž dobře. O několik minut později nasměroval přímý kop Hynek Černý těsně okolo levé tyče domácí branky. Jako dalšímu se povedlo ohrozit branku domácích Danovi Mertovi, jehož rána šla těsně nad břevnem domácí branky. Košíře nejvíce hrozili ze standardních situací, zejména jejich hráči Mareš a Dohnal, kteří měří více než 200 centimetrů. Ovšem všechny standartky a útočné snahy Košíř jsme dokázali společně s brankářem Moučkou odvrátit.

Druhý poločas přinesl výrazně zlepšený výkon domácích. My jsme nerespektovali pokyny trenéra Vrby, abychom nevytvářeli standardní situace a to byl náš největší problém. Dostávali jsme se zbytečně pod tlak a bylo jasné, že tento nápor nemůžeme vydržet. V 60. minutě přišla standardní situace, Dominik Moučka nešťastně vyrazil míč před sebe a naše nepozorná obrana neobsadila hráče a domácí borec s číslem 7 dotlačil míč do sítě. V tu chvíli stále byly Košíře lepší, my jsme si už nevytvářeli šance. K jedné šanci se dostal, ve druhém poločase velmi agilní, Honza Goll, jenž zachytil nepřesný odkop domácího brankáře Zacha a levou nohou jeho pokus o překopnutí namířil těsně vedle branky. Stále byly ve druhém poločase Košíře lepší, ale v 88. minutě napřáhl Jan Goll a jeho dalekonosná žíně vypálila rybník domácím borcům. Čekaly nás ještě 2 minuty do konce a 4 minuty nastavení. V úplně poslední minutě ale paradoxně jsme mohli udeřit my, Josef Vrabec, kterého kouč Mirek Vrba poslal v hráčském dresu jako taktické střídání, běžel sám na brankáře domácích, jeho brejk však v síti neskončil a rozhodčí utkání ukončil za stavu 1:2.

 

SLOVO TRENÉRA: Důležitá výhra, kterou jsme nutně potřebovali. Bez tří důležitých hráčů základu se kluci semkli, zabojovali, přálo nám i trochu štěstíčko a byli z toho tři body. Košíře mají čtyři opravdu kvalitní hráče, které se nám podařilo ubránit. Hráčům musím poděkovat za výkon, který ovšem musíme potvrdit v neděli v Lipencích. Pokud to vyjde, můžeme sezonu bez nervů dohrát a dát možnost širšímu kádru a mladým hráčům.

Trenér Mirek Vrba

 

FK SPARTA KOŠÍŘE – SOKOL LOCHKOV

SOUPISKA: Moučka – Košař (80‘ Sobotka), Černý (C), Šveda, Basovníček – Merta, Šilhan, Floreš, J. Peka (80‘ Cyprián) – Šimon (46. Dukát), Goll (89. Vrabec)

PŘIPRAVENI: T. Peka

BRANKY: 8‘ Šilhan, 88‘ Goll

ŽK: 58‘ Košař

ČK: nikdo

 

PŘÍŠTÍ ZÁPAS: Neděle 01.05.2022, 17:00 Lipence “B“ – Lochkov, Lipence T.

 

kk