Jdi na obsah Jdi na menu
 

Muži: Lipence B - Lochkov 3:2

Lochkov bohužel nedokázal ani vyrovnat a nezískal na půdě tradičního soupeře ani bod.

article preview

LOCHKOV NEDOKÁZAL PO ZLEPŠENÍ VE DRUHÉM POLOČASE VYROVNAT A Z LIPENCŮ ODJÍŽDÍ BEZ BODŮ

Lochkov v utkání dvou rozdílných poločasů padnul na půdě tradičního soupeře z Lipenců v těsném poměru 3:2.

Před utkáním našim hráčům naordinovali trenéři Novák s Drahotou, kteří zastoupili v roli absentujícího trenéra Vrbu, jasnou taktiku. Poctivě v defenzivě, zjednodušit hru a využít rychlosti zejména našeho útočníka Toševa. Taktika však vzala za své již ve čtrnácté minutě, kdy Lipence, v kombinované sestavě, s dvěma posilami z A-týmu, poprvé udeřily. Zhruba 25 metrů od brány si postavil míč na přímý volný kop Pavel Hašek a vymetl šibenici našemu brankáři Wittmanovi. Druhá rána na solar přišla hned o minutu později, kdy po narážečce zvýšil domácí Čech. Mírnou naději nám mohl přinést Slavi Tošev, který využil své rychlosti, utekl úplně všem, ale bohužel při obstřelu brankáře zvonila pouze tyč. Ve 26. minutě pak prošel hráč Lipenců Boris Mba Ndong úplně vše co mu stalo v cestě a zavěsil. V tu chvíli to vypadalo na debakl.

Na začátku druhého poločasu pak měli domácí obrovský závar před naším zařízením, ovšem nikdo z mužů v červenobílých dresech nedokázal, naštěstí, dotlačit míč do naší sítě. Domácí prostřídali a trochu oslabili. V tu chvíli se zelenobílí odhodlali k zvratu v utkání. V 62. minutě domácí chybovali v rozehrávce, domácí pak nedokázali odehrát míč do bezpečí, pouze ke kopačkám Vojty Šalamona, který nasměroval míč do brány Lipenců, 3:1. Poté se k nějakým šancím ještě dostali domácí, ale nijak vážně neohrozili naší bránu, jakoby však Lipencům docházely síly. To byla voda na náš mlýn a Lochkov začal tlačit. V 80. minutě došlo k další chybě v rozehrávce domácích, Tomáš Peka se zmocnil míče a poslal jej na Slaviho Toševa, který snížil na rozdíl jediné branky. V tu chvíli jsme byli jako pokropení živou vodou, protože takový návrat do zápasu našich hráčů nečekal snad nikdo, zejména vzhledem k našim posledním výsledkům. Domácí se báli o výsledek. Začali hru kouskovat, nikam nepospíchali a dělali vše pro udržení stavu. Vytvořili jsme si nějaké náznaky šancí, standardní situace, ale bohužel do sítě nám už nic nespadlo. V 90. minutě jsme měli přímý kop z levé strany. Přišel centr do pokutového území, ze závaru jsme nic nevytěžili, ovšem odražený míč si našel dobře hrající Tomáš Cyprián, který svou dobrou střelu mířil pouze těsně vedle pravé tyče domácích. V nastavení, které trvalo jen pouhé 2 minuty, i když asi mělo déle, jsme bohužel už nic nevytěžili a z Lipenců odjíždíme bez bodů.

Sice jsme body neodvezli, ale s druhým poločasem může panovat spokojenost, i vzhledem k sestavě. Je však třeba na druhých 45 minut navázat v dalším utkání s Nebušicemi, které bude klíčové v boji o záchranu.

 

SOKOL LIPENCE B – SOKOL LOCHKOV 3:2 (3:0)

SESTAVA LOCHKOV: Wittman – Hrabák, Hájek, Basovníček, Hasák – Merta (77‘ Košař), Šalamon, J. Peka (65‘ Schiesser), Cyprián – Goll (C) (77‘ T. Peka), Tošev

 

BRANKY: 62‘ Šalamon, 80‘ Tošev

ŽK: 73‘ Hrabák

ČK: nikdo

 

PŘÍŠTÍ ZÁPAS: Lochkov – Nebušice B, sobota 29.4. 2023, 10:15, Lochkov T.

 

kk