Jdi na obsah Jdi na menu
 

Muži: Lochkov - Košíře 4:2

Lochkov doma porazil silné Košíře.

article preview

LOCHKOV DOMA PORAZIL SILNÉ KOŠÍŘE

Lochkovské fotbalisty čekal v 5. kole soupeř z popředí tabulky – FK Sparta Košíře.

Do utkání jsme vstoupili aktivně a hned po úvodním výkopu přišel dlouhý balón na levou stranu a Honza Peka po 15 vteřinách vybojoval úvodní rohový kop. Lochkov v aktivitě pokračoval a mohl z toho vytěžit i branku, bohužel žádný z útočníků svou šanci nevyužil. Naopak přišla první šance hostů a ve 22. minutě otevřel skóre Daniel Musca. Naše hráči ovšem pokračovali i nadále v tlaku a ve 36. minutě naší asi čtvrtou šanci za záda brankáře Zacha dotlačil Jáchym Růžička, 1:1. Lochkov stále pokračoval v dobrém výkonu a Dan Merta ve 41. minutě, v závaru, zvýšil na 2:1. Ve 45. minutě přišel nádherný balón od stopera Hynka Černého na agilního Honzu Peku. Druhý jmenovaný nezaváhal a míč poslal do sítě. Poločas skončil tedy výsledkem 3:1 pro Lochkov.

Začátek druhého poločasu navázal na první dějství. Ovšem Košíře se oklepaly a snažili se s utkáním něco udělat. Minimálně k vyrovnání se soupeře snažil nasměrovat v 59 minutě brankou na 3:2 z pokutového kopu, hostující kapitán Jilma. To Košíře zřejmě nakoplo a začaly mít víc míč na svých kopačkách. Ovšem vyložené šance neměl ani jeden tým. V 90. minutě svůj debut v A-týmu parádně zakončil dorostenec Yahya Mufleh, když zvýšil na 4:2 a přivedl do euforie lochkovské diváky, kteří bouřlivě podporovali.

Příští zápas čeká naše hráče duel s tradičním soupeřem, kterým bude Sokol Lipence.

SLOVO TRENÉRA: Poslední dva zápasy nám vyšly. Získali jsme důležité čtyři body. Mohlo jich být šest, ale konec na Točné nám nevyšel závěr, ale to někdy fotbal přináší. Kluci to napravili doma a porazili silné Košíře. Zařazování dorostenců se zatím daří. Trenéři dorostu odvádí výbornou práci, kluci hrají dobrý fotbal a je to vidět i v áčku.

Trenér Miroslav Vrba

 

TJ TOČNÁ – SOKOL LOCHKOV

SOUPISKA: Burian – Šveda, Černý (C), Suchánek (85‘ Šimon), Basovníček (53‘ Cyprián) – Merta (68‘ Mufleh), Hájek, Šalamon (85‘ T. Peka), J. Peka – Goll (59‘ Hasák), Růžička

 

BRANKY: 36‘ Růžička, 41‘ Merta, 45‘ J. Peka, 90‘ Mufleh

ŽK: 52‘ Suchánek, 67‘ Černý

ČK: nikdo

 

PŘÍŠTÍ ZÁPAS: Lochkov – Lipence B, sobota 24.9. 2022, 16:30, Lochkov T.

 

kk