Jdi na obsah Jdi na menu
 

Muži: Lochkov - Modřany 5:3

A-tým porazil nepříjemného soupeře.

article preview

Lochkov se oklepal z vysoké prohry a v sobotu porazil Modřany

Ve třetím kole nás nečekalo vůbec nic lehkého, na naší půdu přijely Modřany, tradiční soupeř, se kterým se nám moc nedaří bodovat.

Zápas začal z naší strany velmi aktivně, dobře jsme napadali, drželi hráče a hnali se dopředu za první brankou. Ta přišla hned v 5. minutě z kopačky Martina Dukáta. Hned o dvě minuty později přišla další branka, tentokráte se trefil další útočník Tomáš Buček. Na hřišti se začalo mírně jiskřit a po tvrdém souboji Dana Merty se soupeřem a následné menší roztržce rozdal rozhodčí žluté odměny na obě strany. Naše aktivita klesala, respektive výkon Modřan, které byly možná zaskočeny naší hrou, se zlepšil a ve 28. minutě přišel trest v podobě pokutového kopu, za podražení, kterého se dopustil náš kapitán Jiří Vecko. Soupeř penaltu bohužel proměnil, ale o minutu později přišla nejlepší možná odpověď od Martina Dukáta, 3:1. Hosté však stále nic nevzdávali a po několika našich zahozených šancí se ve 36. minutě dotáhli opět na rozdíl jediného gólu. Jenže ve 44. minutě přišel roh, odražený balón si našel Jiří Vecko, který ho umístil na zadní tyč. Do kabin se tedy odcházelo za stavu 4:2 pro nás.

Druhý poločas jsme opět na hřišti měli herní převahu, dostávali jsme se do celkem slušných šancí, vytvářeli jsme si dobré standartky, ale bohužel jsme je neproměňovali. Ve hře se začalo postupně přitvrzovat a hrálo se v tradičním duchu souboje Lochkov - Modřany, párkrát se naštěstí „jen" žlutilo ale hrálo se stále 11 na 11. V 74. minutě opustil hřiště navrátilec do sestavy Jiří Jaroš a nahradil ho Karel Košař. V 77. minutě jsme bohužel ale neuhlídali centr, který si našel hlavu modřanského fotbalisty, ten míč umístil za záda našeho brankáře. V tuto chvíli jsme začali být malinko nervózní a začali jsme se trochu bát o 3 body. Na průběh reagoval náš trenér v 79. minutě, když vystřídal Jana Peku, kterého nahradil Michal Hrabák. Hra se postupně přelévala ze strany na stranu, tvrdost hry se stupňovala a čas ubíhal. V 83. minutě naskočil do hry trenér Mirek Vrba, který se postavil do útoku místo dvougólového Martina Dukáta. O pár chvil později došlo k velmi nebezpečnému zákroku modřanského hráče, který naprosto nesmyslně převálcoval Michala Hrabáka, náš hráč naštěstí vyvázl bez nějakého vážného zranění. V 88. minutě následně nahradil Ondřej Šimon na pozici záložníka Jana Golla. Asi o minutu později že vyznamenal modřanský pomezní, který nesmyslně signalizoval ofsajd Tomáše Bučka. Ten na tuto situaci zareagoval nejlepším možným způsobem v 91. minutě, do modřanské rakve zatloukl pátý hřebíček a my jsme si tak vychutnali vítězné oslavy.

Divákům děkujeme za podporu a těšíme se příští týden, naviděnou na Točné!

 

SLOVO TRENÉRA: Ač po minulém zápase nerad :-), dnes musím kluky pochválit. Plnili co jsme si řekli před zápasem a hlavně chtěli vyhrát, nešli si jen zahrát. Teď je důležité tuhle výhru potvrdit na Točné. Bohužel absence a zranění se kumulují, čeká nás těžký zápas.

-trenér Mirek Vrba

 

SOKOL LOCHKOV – SK MODŘANY “B“

SESTAVA: Vrabec – Merta, Černý, Vecko C, Basovníček – Goll (88. Šimon), Šilhan, Jaroš (74. Košař), Peka (79. Hrabák) – Dukát (83. Vrba), Buček

BRANKY: 2x Dukát, 2x Buček, 1x Vecko

ŽK: Merta, Jaroš

PŘÍŠTÍ ZÁPAS: Točná – Lochkov, sobota 4.9. 2021, Točná T.

 

kk