Jdi na obsah Jdi na menu
 

Muži: Lochkov - Slivenec B 5:3

Lochkov zvládl derby a udržel se na 3. místě v průběžné tabulce.

article preview

LOCHKOV PO ŠESTÉ V RADĚ NENAŠEL PŘEMOŽITELE A ZVLÁDL DERBY SE SLIVENCEM V POMĚRU 5:3

Lochkovští fotbalisté, před dosud nejvyšší letošní návštěvou v soutěži – 150 diváků, zvládli derby se Slivencem a v tabulce jsou stále na třetím místě.

Slivenec měl několik absencí v sestavě, což bylo znát, ovšem stejně jsme na tom byli i my, kdy nám do středu zálohy chyběli Šalamon a Růžička, ve druhém poločase musel odstoupit ze hry stoper Černý, ale všichni naši hráči a náhradníci strašně moc chtěli vyhrát.

Utkání jsme otevřeli hned úvodní útočnou akcí, kdy hostující Vecko zahrál na rohový kop. Přišel centr do vápna a v 1. minutě Honza Goll otevřel skóre. Poté následovala série tvrdých zákroků. Jednou se hosté dožadovali penalty a to konkrétně v 6. minutě. Po nedohodě našich hráčů propadl míč až do vápna, kde šli do tvrdého souboje náš brankář Wittman a hostující hráč Saidi. Rozhodčí Záliš penaltu nenařídil, což slivenecké hráče a realizační tým rozhodilo. Přišla žlutá karta za řeči pro Vecka a navíc musel rozhodčí napomínat střídačku hostů. Zhruba ve 20. minutě přišla první vypjatější situace. Domácí Jan Goll fauloval našeho bývalého hráče Vecka, ovšem nejednalo se o žádný sprostý faul. Hostující hráč to neunesl a napadl našeho útočníka. Na pomoc mu vyrazil náš David Basovníček, vše se nakonec uklidnilo a chvilku se hráči počastovali různými "slovními poklonami". Rozhodčí vše vyřešil domluvou hráčům. Následně přišla 27. minuta, kdy po dvou břevnech zapadl míč konečně do Slivenecké sítě, svou první branku v zápase dal Jonáš Marek. Ve 37. minutě došlo k souboji mezi hostujícím brankářem Slavíkem a naším Honzou Gollem. V tvrdém souboji byl Goll faulován a jelikož to bylo v pokutovém území, tak rozhodčí nařídil pokutový kop pro Lochkov. Exekuce se ujal Hynek Černý a Lochkov vedl už 3:0. Ve 40. minutě dal další branku Jonáš Marek, kdy dostal v závaru míč před prázdnou branku. To už lochkovští oslavovali i s pyrotechnickými pomůckami. V prvním poločase se toho už více nestalo.

Do druhého dějství naskočil Slivenec lépe a dokonce druhý poločas vyhrál. Nicméně v 50. minutě na 5:0 zvýšil Jonáš Marek, který tak zpečetil svůj hattrick a v 16ti letech je tak nejspíše nejmladším střelcem hattricku v historii Lochkova, navíc se mu to povedlo v derby se Slivencem. Ale drama pokračovalo. V 58. minutě ukázal slivenecký Martin Ryzák svou sílu při standardních situacích a nasměroval míč do naší branky. Následně se v 61. minutě po rohu prosadil hostující kapitán Lehovec, který snížil na 5:2. Poté se za bouřlivé podpory Lochkov snažil dohrát zápas bez další inkasované branky a ideálně nějakou přidat. V bouřlivé atmosféře to emocemi na hřišti a v hledišti jen stříkalo a hrál se klasický derby zápas. V 86. minutě přidal 3. branku Slivence Mahdi Saidi a Lochkov musel vydržet ještě 7 minut včetně nastavení. Ovšem Slivenec už nezahrozil, naopak branku jsme mohli přidat my, Jan Goll po chybě Slivenecké obrany běžel sám na Slavíka, jenže jeho nájezd v brance neskončil a dobíhajcí obránci našeho útočníka poté dokázali vytlačit. Nicméně na naší radosti to nic nepokazilo. Lochkovští tak mohli, společně s fanoušky, slavit vítězství v derby

Nutno podotknout, že po závěrečném hvizdu se všechny emoce uklidnily a všichni hráči si podali ruku a nezapomněli, že spousta z nich jsou kamarádi a stále je to jen fotbal, i když vyhrát chtějí hráči na hřišti vždy. Na našich hráčích ale byla vidět větší chuť a odhodlání bojovat za Lochkov a porazit svého soupeře, což potvrdila i spousta našich hráčů z mládeže, kteří A-tým přišli ve velkém počtu podpořit.

Velkému množství diváků děkujeme za podporu a těšíme se na Vás příště.

Na závěr jedna zajímavost. Tento víkend se stal zápas Lochkov – Slivenec B zápasem s největší návštěvou všech pražských soutěžích a návštěva 150 diváků se řadí mezi nejvyšší v dosavadním průběhu podzimu celého pražského fotbalu.

 

SLOVO TRENÉRA: Derby jak má být, vyhecované, tvrdé, ale férové. První půle nám vyšla opravdu parádně, asi nejlíp od začátku sezony. I když nám chyběli Vojta s Růžou, Hájkyn s Hrabičem to zvládli ve středu zálohy velmi slušně. Kluci vzadu hráli jistě a útok nám zahrál fakt skvěle. Druhou půli nám dělaly problém standardky a výšková převaha Slivence, ale závěr jsme zvládli. Jsem moc rád, že si mladí kluci čuchli k derby a to hned vítězně. DERBY JE NAŠE!

 

SOKOL LOCHKOV – AFK SLIVENEC B 5:3 (4:0)

SESTAVA LOCHKOV : Wittman (B) – Mašek, Černý (C) (67‘ Hasák), Šveda, Basovníček – Merta, Hájek, Hrabák, J. Peka (81‘ Sedláček) – Goll (87‘ Šimon), Marek***Peka, Burian (B)

SOUPISKA SLIVENEC: Slavík – Lehovec (C), Vecko, Šimáček, Saidi, Ryzák, Teplý, Vocílka, Bukáček, Málek (87‘ Bóday), Hipp (79‘ Bilenko)***Heráň, Hemzáček, Bareš

 

BRANKY: 2‘ Goll; 27‘, 40‘, 50‘ Marek; 37‘ Černý 58‘ Ryzák, 61‘ Lehovec, 86‘ Saidi

ŽK: 69‘ Basovníček6‘ Vecko, 73‘ Málek, 80‘ Ryzák, 88‘ Lehovec

ČK: nikdo

 

PŘÍŠTÍ ZÁPAS: Suchdol – Lochkov, sobota 15.10., 15:30, Suchdol T.

 

kk