Jdi na obsah Jdi na menu
 

Muži: Lochkov - Točná 2:3

Lochkov podlehl i ve čtvrtém jarním kole.

article preview

LOCHKOV OPĚT PROHRÁL, TENTOKRÁT DOMA S TOČNOU 2:3

Lochkovští fotbalisté před sebou měli nelehký úkol. Souhrou svých výsledků a výsledků ostatních zápasů se náš A-tým přiblížil pásmu sestupu. Zápas s Točnou náš měl nasměrovat k jistotě záchrany. Ovšem sobotní utkání přineslo opak.

Lochkov do utkání vstoupil relativně špatně. Hned v první minutě přišla chyba a stoper Štěpán Hájek uhasil útok za cenu faulu. Naštěstí se, dle rozhodčího, nejednalo o zmaření zjevné brankové možnosti a náš hráč tak vyfasoval pouze žlutou kartu. Ovšem poté Lochkov hrál aktivně a chtěl vedení urvat. Bohužel chybělo zakončení a bez zakončení nelze vstřelit branku. Ve 26. minutě pak došlo k naší chybě a hostující kapitán Malina proměnil svůj brejk, 0:1. Poté se tak nějak hrálo a Lochkov se stále snažil hrát aktivně. Ovšem v zakončením stále chyběla kvalita, a nepříznivým stavem způsobená nervozita, svazovala nejspíše našim hráčům nohy. Ve 40. minutě jsme opět inkasovali lacinou branku a do listiny střelců se znovu zapsal Malina.

Bídu z prvního poločasu snad Lochkovští nechali v kabině a druhý poločas přinesl nelehký úkol. Minimálně vyrovnat, v lepším případě otočit průběh. Kormidlo správným směrem otočil v 56. minutě Ondřej Hasák. Postavil se k přímému volnému kopu z pravé strany pokutového území a ze zhruba 19 metrů nasměroval balón přímo za háčky. Výborně chytají chytající Heřmánek z Točné neměl na střelu absolutně nárok a Hasák tak trochu pohladil smutnou duši lochkovských fanoušků.

Bohužel ani parádní branka nás nenamířila k vyrovnání. Čas rychle plynul, hosté hráli to co potřebovali a naší smůlu podtrhla nešťastná vlastní branka v 88. minutě. Hostující hráč namířil míč do branky okolo vyběhnutého brankáře Wittmana a po nedohodě našich hráčů zamířil, pro nestranného fanouška, míč vtipně do naší sítě, 1:3. Poté ve druhé nastavené minutě Jáchym Růžička snížil, ale čas na 3. branku již nezbyl.

Lochkov se tak propadl tabulkou a vzhledem k jarní jízdě Točné se náš náskok právě na sobotního soupeře ztenčil na pouhé 2 body. Příští víkend nás čekají poslední Košíře, kde bude čekat na naše hráče jasný úkol: „Nic než vítězství“. Bude důležité právě našeho soupeře podržet v pásmu sestupu, aby s v něm neocitlo naše družstvo. Pod námi zbylo kromě Točné a Košíř jen mužstvo Nebušic, které však může v případě potřeby posílit o hráče A-týmu, které hraje 1.A třídu.

 

SLOVO TRENÉRA: Obrovské zklamání pro nás všechny, jak s výsledkem, tak hlavně s výkonem v první půli. Točná je na jaře v laufu, ale my jsme jí tři body doslova darovali. Ani dobrý výkon v druhé půli na otočení zápasu nestačil, a když se přidalo i trochu smůly při třetím gólu hostů, další prohra je tady. Nemůžeme ale brečet, v neděli nás čekají Košíře. Doufám, že budeme kompletní a že tuhle negativní sérii zlomíme.

Trenér Miroslav Vrba

 

SOKOL LOCHKOV - TJ TOČNÁ

SESTAVA LOCHKOV: Wittman – Šveda, Suchánek (46‘ Mašek), Hájek, Basovníček – Hrabák (82‘ Scháněl), J. Peka, Šalamon, Hasák – Goll (C), Růžička

 

BRANKY: 56‘ Hasák, 90+2 Růžička

ŽK: 1‘ Hájek, 64‘ Šalamon

ČK: nikdo

 

PŘÍŠTÍ ZÁPAS: Košíře – Lochkov, neděle 16.4. 2023, 16:00, Košíře T.

 

kk