Jdi na obsah Jdi na menu
 

Muži: Lochkov - Zlíchov B 3:4

Lochkov v úvodním zápase sezóny těsně padl.

article preview

LOCHKOV SAHAL PO BODECH, BOHUŽEL VŠAK V ÚVODNÍM UTKÁNÍ SEZÓNY PADL

Po relativně kvalitní a náročné letní přípravě, kdy se našemu týmu dařilo i v přátelských zápasech, přišla první ostrá zkouška v soutěži.

Po 5ti letech jsme se v mistrovském utkání potkali se Zlíchovem B a věděli jsme, že proti nám stojí opravdu kvalitní soupeř.

Utkání začalo pro naše barvy katastrofálně. Ve druhé minutě otevřel skóre hostující Kaska a my jsme museli dohánět ztrátu. Když pak ve 12. minutě zvýšil na 0:2 pro Zlíchov Karmazín, bylo se zelenobílými zle. K sólu se však odhodlal náš stoper a kapitán Hynek Černý, který s pomocí spoluhráčů prošel snad 50 metrů hřiště a snížil na 1:2. Tento stav však nevydržel ani 10 minut. Ve 26. minutě se trefil Griščenko a hosté opět vedli o 2 branky. Tento stav vydržel až do konce poločasu.

Do druhého poločasu jsme šli s cílem alespoň vyrovnat. Naší výhodou bylo, že hosté neměli moc hráčů na střídání, konkrétně jednoho hráče. Trenér Vrba měl možnost použít hned 6 náhradníků.

Stále se hrál poměrně vyrovnaný fotbal. Soupeř hrál pouze zkušeněji a měl několik kvalitních hráčů, zejména středopolaře Kasku. Náš výkon srážely zbytečné chyby a z toho vyplývající laciné branky.

V 53. minutě opustili hřiště Jonáš Marek a Michal Hrabák, nahradili je Lukáš Mašek a staronová letní posila Tomáš Buček, ten hrál v dalších minutách jednu z hlavních rolí. Hned po 2 minutách pobytu na hřišti prošel až do pokutového území a vybojoval pokutový kop. Hynek Černý, který se k exekuci postavil, pouze zatřásl brankovou konstrukcí svou ránou do břevna. O 5 minut později se nám nabídla další možnost pokutového kopu. Tu si tentokrát vzal Tomáš Buček a ani jeho exekuce nijak nepřesvědčila, brankáře však prostřelit, se štěstím, dokázal a snížil na rozdíl jediné branky. V tuto chvíli jsme na tom byli lépe s fyzickými silami, zejména Tomáš Buček rozhýbal naší ofenzivu a on sám běžel několikrát na brankáře. V několika případech neúspěšně, ale v 68. minutě se mu podařilo míč dopravit do sítě a vyrovnal tak stav na 3:3. Trenér Vrba v reakci na srovnání stáhl Jana Peku a dobře hrajícího Ondřeje Šimona, nahradili je Hynek Hekrle a další letní posila Luděk Šístek, který má taktéž lochkovskou minulost a v minulosti působil v zelenobílém dresu v období účasti v 1.B třídě.

V tuto chvíli měl Lochkov v žilách úplně novou svěží krev. Chtěli jsme skóre překlopit na naší stranu. To se nám ovšem nepodařilo. V 79. minutě začala akce hostů naší nepřesnou rozehrávkou, míč se pak dostal ke Kaskovi, který dělovkou z voleje nedal našemu brankáři absolutně žádnou šanci.

Znovu vyrovnat se nám, bohužel, nepodařilo, ale ze hřiště jsme určitě se svěšenou hlavou jít nemuseli, výkon z naší strany nebyl špatný.

 

 

SLOVO TRENÉRA: Myslím si že to byl na druhou třídu velmi dobrý zápas s kvalitním soupeřem zajímavý i pro diváky. Škoda jen, že se špatným koncem pro nás. Bohužel dostáváme dost laciných gólů, soupeři vedení vždycky doslova darujeme a to byl náš problém i minulou sezónu. Jsem rád, že i proti tak kvalitnímu týmu se nám podařilo do zápasu vrátit. Bohužel nedali jsme penaltu a štěstí se v závěru přiklonilo k soupeři. Věřím však, že s takovými výkony body dělat budeme. Los nám ale nepřeje, teď jedeme na půdu Čechie, podle mě hlavního favorita na postup. My ale chceme překvapit a nějaký bodík přivézt.

Trenér Miroslav Vrba

 

SOKOL LOCHKOV – FK ZLÍCHOV B 3:4 (1:3)

SESTAVA LOCHKOV: Wittman – Hrabák (Mašek), Černý (C), Hájek, Basovníček (87‘ T. Peka) – Goll, Růžička, Šalamon, J. Peka (68‘ Šístek) – Šimon (68‘ Hekrle), Marek (53‘ Buček)***Zdzieblo

 

BRANKY: 17‘ Černý, 61‘ a 68‘ Buček

ŽK: nikdo

ČK: nikdo

 

PŘÍŠTÍ ZÁPAS: Čechie Smíchov - Lochkov, neděle 10.9. 17:00, Smíchov T.

 

VÝSLEDKY 1. KOLA, 2. TŘÍDA SKUPINA A

Lochkov – Zlíchov B 3:4, Slivenec B 1:3 Suchdol,

Lipence B – Zbraslav B 2:11, Nebušice B – Střešovice C 4:4,

Modřany B – Cholupice B 1:0, Točná – Čechie 0:6

 

kk