Jdi na obsah Jdi na menu
 

Muži: Slivenec B - Lochkov 1:1

Derby skončilo dělbou bodů.

article preview

LOCHKOV SI ZE SLIVENCE PŘIVEZL BOD ZA REMÍZU 1:1

Lochkovští fotbalisté vyrazili v sobotu 14.5. k derby na hřiště do Slivence. Věděli jsme, že nás nečeká vůbec nic jednoduchého, ale velmi jsme byli překvapeni, že nebyl Slivenec posílen A-týmem.

Zápas začal z naší strany poměrně dobře, domácí jsme k ničemu nepustili a spíše jsme byli na míči my. V 6. minutě přišla standardní situace na polovině hřiště, zahrával jí Hynek Černý, nikdo z nabíhajících, ani bránících hráčů míč nezasáhl, zmátli tak brankáře Slavíka a Černého míč se štěstím zapadl rovnou do sítě, 0:1. Největší hrozbou domácích byly standardní situace, ty jsme jim bohužel vytvářeli a v mnoha případech došlo k nebezpečnému závaru před naší brankou, nicméně pokaždé jsme si dokázali poradit. Dopředu jsme se však dostávali i my, v šancích se objevili oba naši útočníci, ale také jsme pohrozili ze standardních situací, žádná z nich ale v bráně neskončila. Závěr prvního poločasu jsme dohrávali v klidu, hráli jsme jednoduše, tak abychom si nevytvořili žádné problémy a udrželi jednobrankové vedení.

O poločase nás upozornila zaskakující trenérská dvojice Tomáš Novák, Michal Drahota, kteří zastoupili trenéra Mirka Vrbu, že druhý poločas bude ještě těžší, jelikož domácí v kabině zažili fén, který se nedal přeslechnout. Tomu tak skutečně bylo, ve druhém poločase se domácí hnali minimálně za vyrovnáním ještě urputněji, než v dosavadním průběhu. Navíc Slivenec změnil rozestavení a bylo to znát. Hlavně ve druhém poločase jsme byli pod velikým tlakem a jen ojediněle jsme si vytvářeli šance i my, ve hře se malinko přitvrdilo, ale hrál se docela slušný fotbal. Mnoho šancí domácích pochytal náš brankář Josef Vrabec, který zabránil minimálně třem brankám. Bohužel, ale i on, v 70. minutě, byl krátký. Domácí v obrovském tlaku měli několik střel, uvnitř pokutového území, nám se nepodařilo odehrát míč pryč a nakonec domácí Hrbek, tváří v tvář našemu brankáři, poslal míč přesně k tyči, 1:1. Nadále se Slivenec tlačil dopředu, nicméně začal hrát více defenzivněji a to konečně umožnilo i nám tlačit se více dopředu, šance jsme měli, ale z bodem můžeme být spokojeni, všichni hráči bojovali a makali až do konce a se soupeřem jsme se rozešli smírně, v poměru 1:1.

SLOVO TRENÉRA: Po derby zápase se Slivencem jsme s bodem spokojeni. Odmakané utkání, oproti minule bez zbytečných chyb. Překvapením pro Slivenec asi bylo zařazení Tomáše Bučka do zálohy. Uklidnila nás rychle vstřelená šťastná branka, ale to k fotbalu patří. Slivenec měl spoustu šancí, ale Pepa v naší bráně měl svůj den. Předvedl zápas sezóny. Nakonec ještě Jáchym mohl zařídit vítězství. Dělba bodů je zasloužená. Díky za zápas všem našim hráčům a také hráčům a trenérům Slivence.    

Zastupující trenér Michal Drahota

 

TJ AFK SLIVENEC B – SOKOL LOCHKOV

SOUPISKA: Vrabec – Košař, Černý, Šilhan, Basovníček  (Šveda) – Hrabák (Šimon), Floreš, Buček (T. Peka), J. Peka (Cyprián) – Dukát, Goll (Sobotka)

 

BRANKY: 6‘ Černý

ŽK: 40‘ Buček, 45‘ Hrabák, 65‘ Floreš, 68‘ Šilhan

ČK: nikdo

 

PŘÍŠTÍ ZÁPAS: Sobota 21.05. 2022, 17:00, Lochkov- Suchdol, Lochkov T.

 

kk