Jdi na obsah Jdi na menu
 

Muži: Slivenec B - Lochkov 4:1

Smutné fotbalové sobotní odpoledne dopadlo naší porážkou.

article preview

LOCHKOV VE VYHROCENÉM DERBY PADL A STÁLE BOJUJE O ZÁCHRANU V SOUTĚŽI

Naši fotbalisté předvedli ve vyhroceném derby jistou dávku bojovnosti, a naši dorostenci i velkou dávku statečnosti, nicméně na bodový zisk to nestačilo.

Svými výkony, kdy rozhodčí chybovali na obě strany, v podstatě zbytečně došlo ke dvěma vyloučením. Možná kdyby byl hlavní rozhodčí striktnější v udělování osobních trestů od začátku zápasu, tak by třeba slivenecký Zeman a náš Suchánek udrželi emoce na uzdě a nesnížili se k ostudným projevům hrubého nesportovního chování, kdy oba byli vyloučení za surové fauly. Zejména ve druhém poločase to velmi jiskřilo jak mezi hráči, ale i mezi střídačkami. Navíc obrovský strach jsme měli hlavně o naše mladé kluky, protože hned 6 hráčům, kteří do zápasu zasáhli, nebylo ani 18 let, což některým hráčům soupeře bylo úplně jedno. Škoda že se u střídačky domácích vytratila soudnost. Dá se říci, že je pochopitelné, že když někdo tvrdě fauluje Martina Ryzáka, který si prožil velmi těžké zranění, tak to vzbuzuje u Sliveneckých emoce. Ale když domácí tvrdě, za hranou, zajížděli do našich dorostenců, tak se divili, že to zase vadí nám. Navíc, když po běžném faulu na zmíněného sliveneckého hráče agresivně vystartuje celá střídačka Slivence, včetně našeho bývalého trenéra, na sedmnáctiletého Slaviho Toševa, který se za faul navíc omluvil a hodně ho tento výpad rozhodil, což je v jeho věku pochopitelné.

Pojďme však ke střípkům fotbalu, které sem tam byly k vidění. Ve 13. minutě jsme inkasovali trochu lacinou branku, ale v prvním poločase jsme byli možná i malinko lepším týmem. Bylo na našich hráčích vidět, že chtějí derby urvat pro sebe.

Po 10 minutách druhého poločasu vyrovnal Martin Dukát a my jsme získali naději, že bychom třeba mohli i derby vyhrát. Bohužel však v 64. a v 65. minutě jsme obdrželi dvě zbytečné branky a Slivenec byl na koni.

V 67. minutě však přišel tvrdý zákrok na sliveneckého Ryzáka od Davida Basovníčka, dle rozhodčího to byl čistý zákrok. Sporný zákrok neunesl domácí Zeman a surově sestřelil šesnáctiletého Jonáše Marka a přišla červená karta. Navíc střídačka domácích začala slovně atakovat naší střídačku, což nechali rozhodčí naprosto bez povšimnutí. V této minutě bylo také zvláštní, že do sebe nechal hlavní rozhodčí strčit od domácího Vecka, což nebylo v zápase poprvé, kdy tento hráč takovýmto způsobem sahal na rozhodčího. Za tyto prohřešky trestá disciplinární komise zákazem činnosti až na několik měsíců.

Nicméně Lochkov dostal výhodu přesilovky. Ta však netrvala moc dlouho. V 78. minutě se za podobně nesmyslný zákrok nechal vyloučit Josef Suchánek a hrálo se 10 na 10.

Na 4:1 pak po rohovém kopu v 79. minutě zvýšil slivenecký Vecko, škoda jen že už dávno neměl být na hřišti. Nikdo víc z hráčů si totiž červenou kartu, kromě dvou vyloučených hráčů, nezasloužil. Asi zapomněl, že dlouhá léta působil v našem klubu a se spoustou hráčů hrál v jednom týmu. Například i s Ondřejem Šimonem, kterého ve 37. minutě udeřil do obličeje. Sice mírnou intenzitou, což však ale nehraje roli, minimálně druhou žlutou kartu si to zasloužilo.

 

SLOVO TRENÉRA: Tohle derby byl masakr. Slivenec nám chtěl vrátit porážku a navíc nám nakopat, a to se jim povedlo. Víc to však rozebírat nebudu, nechci brečet, nemá to cenu, domácí by stejně tvrdili pravý opak. To kdo vyhrál, dal góly, získal body je mi tentokrát opravdu jedno, důležité je že sem naše patnáctileté kluky, kteří musí hrát, vrátil rodičům živé a zdravé. Závěrem bych chtěl poděkovat Standovi Jechovi ze Slivence, který se jako jediný snažil situaci s rozumem klidnit. A ostatní Sliveňáci si užijte tři body, musíte z nich mít radost .

Trenér Miroslav Vrba

 

TJ AFK SLIVENEC B – SOKOL LOCHKOV 4:1 (1:0)

SESTAVA LOCHKOV: Wittman – Hájek (46‘ Šveda), Basovníček, Suchánek, Cyprián – Goll (C) (80’Schiesser), Šalamon, Růžička, J. Peka (61‘ Tošev) – Dukát (80‘ T. Peka), Šimon (46‘ Marek)

 

BRANKY: 55‘ Dukát

ŽK: 35‘ Suchánek

ČK: 78‘ Suchánek

 

PŘÍŠTÍ ZÁPAS: Lochkov – Suchdol, sobota 13.5. 2023, 17:00, Lochkov T.

 

kk