Jdi na obsah Jdi na menu
 

Muži: Statistiky sezóny 2022/2023

Přehled uplynulé sezóny našeho A-týmu.

article preview

STATISTIKY SEZÓNY 2022/2023 – MUŽI

Náš A-tým do sezóny vstoupil po nedobrovolné transformaci. Po konci loňské sezóny došlo na několik odchodů a k posílení došlo pouze hráči dorostu, kteří tak fotbalu, v ročníku 2022/2023 věnovali opravdu mnoho času.

Po startu sezóny, kdy přišly prohry s Duklou a Čechií Smíchov se naše mužstvo stalo překvapením podzimu. Hned šestkrát se nepodařilo žádnému soupeři Lochkov porazit a i přes prohry v závěru podzimu jsme čekali, že sezónu s klidem dohrajeme a záchranářské práce, které trvaly skutečně až do poslední vteřiny sezóny, se nám vyhnou.

Absence, které nuceně přišly v průběhu sezóny, se však ukázaly jako kritické a až když se někteří hráči v závěru sezóny vrátili do sestavy, Lochkov začal bodovat. Po nulovém jaru přišly v úplném závěru 3 zápasy, ve kterých jsme získali 7 bodů, což nám nakonec vyneslo záchranu a celkové osmé místo.

To že sezóna, zejména jaro, proběhlo tak jak proběhlo, má za vinu možná statistika inkasovaných branek. S počtem 74 obdržených gólů jsme v tomto ohledu nejhorší tým soutěže. Tato statistika nám ukazuje, že v průměru jsme inkasovali 3,36 branek má zápas.

Směrem dopředu je to v porovnání s ostatními týmy o něco veselejší. Za 22 zápasů jsme vstřelili 45 branek, což v průměru znamená, že jsme dávali 2,04 branek na zápas. V této statistice jsme celkově v soutěži na 9. místě.

Když už zůstaneme u ofenzivy, směrem dopředu to nejvíce lepilo Jáchymovi Růžičkovi, který vstřelil 10 branek a stal se nejlepším střelcem týmu.

Co se týče osobních trestů, tak si můžeme všimnout, že rozhodčí v udělování trestů přitvrdili. V sezóně padlo v naší soutěži celkem 426 žlutých a 26 červených karet.

Náš tým obdržel celkem 46 ŽK (2. v soutěži) a 1 ČK (8. v soutěži). Nejvíce žlutých karet viděl Josef Suchánek, který byl takto trestán devětkrát a zároveň tento hráč viděl také jedinou červenou kartu našeho týmu.

Lochkov v derby ve Slivenci dostal červenou kartu téměř po sedmi letech. Posledním trestným hráčem tohoto týmu byl Jiří Vecko, který svou červenou obdržel v domácím  zápase s Radotínem dne 15.10.2016.

Do zápasů, v průběhu sezóny, alespoň na minutu, naskočilo hned 31 hráčů. Nejvíce minut odehrál Jan Peka (1849 min.), také David Basovníček odehrál podstatnou část minut (1696 min.). Do všech 22 zápasů naskočil právě jen Jan Peka, který tak patřil mezi opory týmu a je nejvytíženějším hráčem našeho týmu.

Věkový průměr pak ze všech hráčů, kteří nastoupili, činí 21,74 let. To je jeden z nejnižších průměru v historii Lochkova, ne-li vůbec ten nejnižší. To samé platí i v porovnání s ostatními týmy v soutěži.

Zároveň pak v mužském týmu se Jáchym Růžička v 15 letech stal nejmladším nejlepším střelcem a Jonáš Marek v 16 letech nejmladším střelcem hattricku, když nasázel 3 branky v podzimním vítězném derby proti Slivenci.

S Ondřejem Hasákem jsou pak je Jáchym Růžička zároveň nejmladším hráčem. Oběma bylo totiž v průběhu sezóny 15 let.

Kompletní přehled všech hráčů, kteří naskočili do sezóny naleznete zde: https://www.fotbalpraha.cz/tym/50-telovychovna-jednota-sokol-lochkov

Tabulku střelců a trestů našich hráčů uvidíte zde: https://www.sokollochkov.cz/clanky/muzi/statistiky/

Detailní tabulku, výsledky všech zápasů a statistiky soutěže pak najdete zde: https://www.fotbalpraha.cz/souteze/tabulka/389-a4a-2-trida-skupina-a-muzu?id_season=2022

Závěrem bychom chtěli poděkovat Vám našim fanouškům. Bez Vás by to nešlo. I díky Vaší podpoře v krizi, se podařilo našemu týmu zachránit.

Díky za podporu a těšíme se na Vás v nové sezóně.

 

#

TÝM

B

1

Dukla Praha, spolek

56

2

Čechie Smíchov

44

3

SK Zbraslav B

43

4

SK Střešovice C

33

5

Sokol Lipence B

32

6

SK Modřany B

30

7

TJ AFK Slivenec B

29

8

Sokol Lochkov

23

9

TJ Točná

23

10

Slavoj Suchdol

21

11

FC Nebušice B

21

12

FK Sparta Košíře

20

 

 

 

kk