Jdi na obsah Jdi na menu
 

Od nové sezóny platí protiepidemická opatření!

Důležité informace pro hráče a naše fanoušky.

article preview

PROTIEPIDEMICKÁ OPATŘENÍ

Vážení přátelé,

v případě, že navštívíte naše fotbalové utkání, jakéhokoliv družstva, ať už na domácím hřišti, případně na stadionech našich soupeřů, máte povinnost, na vyzvání pořadatele, se prokázat platným certifikátem, případně v mobilní aplikaci Tečka, že jste 14 dní po kompletním očkování na Covid-19, případně, že vám byl proveden test v odborném laboratorním zařízení (platnost PCR testu – 7 dní ; platnost antigenního testu – 3 dny), a nebo se musí diváci prokázat certifikátem o prodělání nemoci Covid-19, v uplynulých 180-ti dnech. Děti mladší 6-ti let tuto povinnost nemají, dětem navštěvující školská zařízení, stačí pouze čestné prohlášení, podepsané zákonným zástupcem o provedení samotestu.

V případě, že se divák nebude moci prokázat výše zmíněnými dokumenty, případně elektronicky, bude muset na příkaz hlavního pořadatele opustit areál stadionu.

Dále diváky žádáme aby dodržovali mezi sebou rozestupy a používali dezinfekční prostředky, které jsou v areálu připraveny.

 

Stejná povinnost jako pro diváky platí i pro hráče a realizační týmy. V případě kompletního očkování nebo prodělání nemoci v posledních 180-ti dnech, je potřeba odevzdat certifikát (stačí kopie) vedoucímu týmu (trenérovi), který dokument uschová, v případě testování je potřeba donést před každým utkáním certifikát o provedení testu v laboratorním zařízení, u dětí navštěvující školské zařízení stačí čestné prohlášení o provedení samotestu ve škole.

V případě, že hráč dokumenty nebude schopen předložit, nebude vedoucím týmu, případně rozhodčím vpuštěn do hry.

 

Výše zmíněná opatření schválil jak Výkonný výbor FAČR, tak i Ministerstvo zdravotnictví České republiky.

 

kk