Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vše nejlepší do nového roku 2024!

Pojďme společně trochu zabilancovat uplynulý rok a nastínit si, co nás čeká v roce novém.

article preview

MÁME TADY NOVÝ ROK!

Lochkovský sportovní klub TJ Sokol Lochkov vstupuje do devětadevadesátého roku svojí existence. Ano, již v příštím roce oslavíme magickou stovku!

Ovšem i v novém roce můžeme oslavit některá jubilea. Tím nejzářivějším je 70 let fotbalu v Lochkově. V roce 1954 totiž začal pod hlavičkou Sokola hrát první fotbalový tým naší obce. Zprvu se náš tým účastnil soutěží Středočeského kraje, jelikož naše obec se nacházela v okrese Praha – západ. Následně pak v roce 1974 došlo k připojení Lochkova ku Praze, tudíž 50 let již působíme v soutěžích Pražského fotbalového svazu.

V roce 2024 to také bude přesně 20 let od posledního ročníku slavného zimního turnaje v Lochkově. Mezi roky 1965 – 2004 se na lochkovské škváře odehrálo neuvěřitelných 36 ročníků a v roce 2000 jsme překonali počtem ročníků i legendární turnaj Tatry Smíchov. Náš turnaj je tak dosud nejtradičnějším, co do počtu uspořádaných ročníků.

S výše zmíněným jubileem tak souvisí i další. Bude to totiž dvacet let, kdy se lochkovská škvára zazelenala, protože v roce 2004 byla zahájena rekonstrukce hrací plochy a v Lochkově bylo vybudováno travnaté hřiště. Ročník 2003/2004 musel tak Lochkov dohrát v azylu ve Slivenci, stejně tak jako následující ročník. Od sezóny 2005/2006 se ovšem naši hráči opět vrátili do Lochkova na novou travnatou plochu.

V roce 2009 pak došlo k nainstalování automatické závlahy na naše hřiště, zároveň pak v tomto roce došlo k uspořádání náboru hráčů do mládeže. Bude to tedy již 15 let od doby, kdy v Lochkově byla obnovena mládež, která zde byla zrušena v devadesátých letech. Dnes již naše mládež čítá přes 100 hráčů a máme tak zaplněné všechny kategorie, kromě mladšího dorostu.

Co se týče uplynulého roku, tak po sportovní stránce v mládeži panuje spokojenost. Stále nám přichází noví hráči a nemáme potíže s poskládáním jednotlivých družstev. Všichni hráči dobře reprezentují jméno našeho klubu, které má bezesporu své místo na pražské fotbalové mapě.

V aktuálně probíhajícím ročníku si vedou nejlépe starší žáci, kteří se nachází na 3. místě tabulky, se ztrátou pouhých 3 bodů na první Řeporyje. Zde stojí za zmínku jejich střelecká úspěšnost, když nasázeli za 11 zápasů neuvěřitelných 76 branek. I ostatní týmy si však stoprocentně zaslouží pochvalu a doufejme, že se všem družstvům, nejen v jarní části sezóny, bude dařit ještě lépe.

Co se týče našeho A-týmu, tak ten aktuálně neprožívá nejlepší období, jelikož výsledky rozhodně nejsou podle našich představ a přání. Je před námi celá zimní příprava a jaro, tak doufejme, že naši hráči na podzim zapomenou a na jaře předvedou diametrální výkony oproti první polovině sezóny.

Přejeme Vám do nového roku 2024 hodně štěstí, zdraví a pohody.

 

Váš TJ Sokol Lochkov

 

 

kk