Jdi na obsah Jdi na menu
 

Muži: Košíře - Lochkov 1:2

První jarní vítězství se narodilo lehce.

article preview

Sváteční den jsme oslavili fotbalovým utkáním na hřišti v Košířích, nutno podotknout že na krásném hřišti, jen bylo malinko tvrdé.

Utkání bylo celkem vyrovnané, nebylo to tak, že by jedno mužstvo bránilo a druhé útočilo, rozhodně to nebyl fotbal na jednu branku.

Nám se nedařilo po krajích, zejména na pravé straně.

Domácí hrozili především rychlostí ofenzivních hráčů, kteří nám zatápěli nebezpečnými breaky, se kterými si dnes zaskakující brankář Honza Nováček za pomoci obrany poradil.

Naše ofenzíva nebyla v prvním poločase tolik efektivní, nestříleli jsme, a bez střel nemůžeme dávat góly.

V prvním dějství nám svou chybou pomohl rozhodčí, když neodpískal jasnou penaltu proti nám. O několik minut později nám opět pomohl svým špatným rozhodnutím, když neodpískal faul pro domácí na polovině hřiště a z následující akce byl v pokutovém území faulován Tomáš Buček a byla odpískána penalta. K té se postavil sám faulovaný, jenže nedal.

O chvíli na to, se potvrdila stará fotbalová moudrost, "nedáš, dostaneš". Ve 36. minutě se po rychlém protiútoku domácích se měnilo skóre.

První poločase jsme tedy trochu sklesle dohráli s výsledkem 1:0 pro Košíře.

Ve druhém poločase hrající trenér Mirek Vrba udělal dvě změny, kdy posílil ofenzívu. Sám sebou nahradil Michala Hrábaka a postavil se na ofenzivního záložníka, a stáhnul Patrika Šonského, za kterého se na hřiště dostal Venca Jirka a ten šel do útoku k Tomáši Bučkovi.

Ve druhém poločase jsme byli o malinko lepší než domácí a hráli jsme lépe než v první části.

V 56. minutě to přineslo ovoce, Mirek Vrba využil break a srovnal skóre. 

O 2 minuty později jsme se dostali do vedení, skóroval Tomáš Buček.

Pak už to byl boj. Domácí museli útočit a celkem se jim to dařilo, v jednu dobu jsme byli pod velikým tlakem ale odolávali jsme.

Potom po nezaviněném střetu hlava na hlavu Jirky Jaroše a jednoho hráče domácích, se fanoušci Košíř se nesmyslně rozčilovalo, těžko říct kvůli čemu.

O chvíli později vytekly nervy útočníkovi našeho soupeře a po faulu na Honzu Nováčka došlo k nesmyslné strkanici, kdy právě hráč s číslem 14 na zádech následně udeřil našeho brankáře a shodil ho na zem, to Lochkovského hráče vyprovokovalo natolik, že se to chvilku pralo.

Postupně už upadal tlak domácích a my si vytvářeli šance. Konečně jsme začali střílet za hranicí pokutového území, jenže bohužel nám tam nic nespadlo. Asi nejvážnější obležení přišlo zhruba ze 30 metrů, kdy Venca Jirka chytře zkoušel přehodit brankáře, který byl celkem daleko z brány, bohužel však branku minul.

Zápas jsme tedy uhráli s konečným výsledkem 1:2 v náš prospěch a příští týden nás čeká důležitý zápas v Lipencích.

SESTAVA: Nováček - Basovníček, Šilhan, Černý, Hrabák (46. Vrba) - Dubský, Jaroš, Peka, Merta - Buček, Šonský (46. Jirka)

BRANKY: Vrba 1x, Buček 1x