Jdi na obsah Jdi na menu
 

Muži: Lochkov - Slivenec B 2:1

Lochkov dokázal poprvé zvítězit a to hned v utkání podzimu proti rivalovi ze Slivence.

article preview

LOCHKOV ZAZNAMENAL PRVNÍ VÝHRU V SEZÓNĚ. V DERBY ZE SLIVENCEM JSME ZVÍTĚZILI 2:1.

Utkání podzimu bylo na programu v sobotu odpoledne v Lochkovském areálu. Před návštěvou, která jistě patří k nejvyšším v Praze v dosavadním průběhu sezóny, se hrálo derby se Slivencem. V areálu jsme napočítali přes 140 diváků.

Zaplněný klandr mohl sledovat celkem slibný nástup zelenobílých do zápasu. Slivenec do Lochkova dorazil s poměrně silnou sestavou, ve které měl hráče, kteří působili ve vyšších soutěžích a bylo to znát. Objektivně musíme uznat, že soupeř byl fotbalovější a technicky lépe vybavený. Naši hráči však dokázali toto vše nahradit vůlí a bojovností. Ve 14 minutě pak unikal Jonáš Marek sám až do pokutového území soupeře. Hostující brankář Slavík jej v souboji podrazil nedovoleným způsobem a rozhodčí Kotek nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Tomáš Buček a nemýlil se, 1:0.

Inkasovaná branka slivenecké hráče zřejmě probudila a na lochkovském trávníku pomalu začali vládnout fotbalisté v červenobílých dresech. Začali být nebezpečnější a nejen naší obraně bylo pořádné horko. Defenziva, včetně výborně chytajícího brankáře Wittmana, který pochytal minimálně 3 góly a lze jej považovat za jednoho z nejlepších hráčů utkání, kapitulovala ve 40. minutě. Největší hrozbou Slivence byly standardní situace a právě po ní jsme obdrželi vyrovnávací branku. Přetažený centr do našeho vápna trefil hostující Lehovec, míč se však odrazil pouze k Ryzákovi, který ho už ale do naší sítě dokázal nasměrovat. Tímto stavem pak také skončil poločas.

Úvod druhé půle pak pokračoval v podobném duchu. Slivenec měl více ze hry a nejvíce zaměstnané byly naše zadní řady. Stále se nám však i s přispěním štěstí dařilo odolávat bez obdržení další branky. V 68. minutě však došlo k útočné akci směrem na bránu Slivence. Tomáš Buček potáhl míč, dokázal se s ním dostat až do pokutového území soupeře a předložil gólovou nabídku pro Jonáše Marka. Ten jí neodmítl a opět strhl vedení na naší stranu. Za malou chvíli poté, se pak po krásné akci dostal až před brankáře Slavíka Štěpán Hájek. Jeho střelu však brankář Slivence parádně vytáhl na rohový kop.

Následně pak hra plynula a Slivenec, který musel dotahovat a více se soustředit na ofenzivu, postupně otevíral okénka směrem dozadu a i my jsme začali mít nějaké šance směrem dopředu. Závěr zápasu byl trochu nervóznější, což však k derby zápasu patří, ale rozhodně nebyla překročená nějaká míra nevhodného chování a vše zmizelo se závěrečným hvizdem hlavního rozhodčího.

Nedá se říct, že by vyhrál lepší tým, spíše zvítězil ten šťastnější. Dá se říct, že naopak se jednalo o náš nejhorší výkon sezóny po fotbalové stránce. Zápas lze spíše přirovnat k válce, ve které zvítězila vůle a bojovnost lochkovských hráčů, kterým přálo to pravé fotbalové štěstíčko.

Lochkováci, derby je naše!

 

SLOVO TRENÉRA: Velmi slušný fotbal v krásném počasí a před plným lochkovským klandrem.

Dvacet minut jsme byli lepší my, pak nás Sliveňáci začali přehrávat a zaslouženě vyrovnali. Snažili jsme se posílit střed hřiště a to nám, myslím, vyšlo. Dokázali jsme chodit do rychlých brejků a jeden nám vyšel i gólově. Pak už to kluci odbojovali, podržel nás gólman a tím pádem je derby naše!

Bohužel podzimní prázdniny plus setkaná s dorostem příští týden mi dělá velké starosti co se týče zápasu se Suchdolem :-(.

Trenér Miroslav Vrba

 

SOKOL LOCHKOV – TJ AFK SLIVENEC B 2:1 (1:1)

SESTAVA LOCHKOV: Wittman – Merta, Šalamon, J. Suchánek, Basovníček – Hrabák (75‘ Šístek), Hájek, Šimon (46‘ Hekrle), J. Peka – Marek (71‘ T. Suchánek), Buček (C)***T. Peka

BRANKY: 14‘ Buček (pen.), 68‘ Marek

ŽK: 35‘ Šimon, 90‘ J. Suchánek

ČK: nikdo

 

PŘÍŠTÍ ZÁPAS: Slavoj Suchdol – Sokol Lochkov, sobota 28.10. 2023, 14:30, Suchdol T.

 

VÝSLEDKY 8. KOLA, 2. TŘÍDA SKUPNA A

Cholupice B – Zlíchov B 1:4, Lochkov – Slivenec B 2:1,

Točná – Suchdol 2:1, Lipence B – Nebušice B 2:1,

Modřany B – Střešovice C 1:2, Čechie – Zbraslav B 1:1

 

TABULKA PO OSMÉM KOLE

  1. Zlíchov B, 21 b.
  2. Suchdol, 16
  3. Čechie Smíchov, 15
  4. Zbraslav B, 15
  5. Nebušice B, 13
  6. Střešovice C, 11
  7. Točná, 10
  8. Modřany B, 10 (7/8 zápasů)*
  9. Cholupice B, 6
  10. Slivenec, 5 (7/8 zápasů)*
  11. Lochkov, 5
  12. Lipence, 5

*Zápas 6. kola Modřany B – Slivenec B dosud nezapočítán v tabulce do rozhodnutí o kontumaci nebo dohrání zápasu, který byl ukončen z důvodu inzultace rozhodčího hráčem Slivence

 

FOTO V GALERII (autor fotografií: Vojta Drahota)

 

kk